Ακολουθηστε μας

Backstage

Οι Ενώσεις βάζουν «λουκέτα» και ο Αυγενάκης επιμένει!

Όσοι περίμεναν αυτό το Σαββατοκύριακο να υπάρχει δράση στα ερασιτεχνικά γήπεδα, θα πρέπει να κάνουν υπομονή και μάλιστα μπόλικη…

Μια, μία οι Ποδοσφαιρικές Ενώσεις κατεβάζουν ρολά» και αναστέλλουν όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες αντιδρώντας στο μητρώο του Αυγενάκη.

Έχουμε και λέμε: Θεσσαλία, Ημαθία, Χαλκιδική, Πιερία, Σέρρες, Καστοριά, Κορινθία, Ηράκλειο προχώρησαν σε αναστολή της αγωνιστικής δράσης, συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα που προέκυψαν τις τελευταίες ώρες με την εγκύκλιο της ΓΓΑ για την διεξαγωγή αθλητικών συναντήσεων.

Ουσιαστικά η Πολιτεία προέτρεψε τις Περιφέρειες να μη χορηγούν άδεια διεξαγωγής αγώνα σε σωματεία εκτός μητρώου ΓΓΑ και σε σωματεία που στερούνται της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης, τινάζοντας στον αέρα τα τοπικά πρωταθλήματα κι ενώ υποτίθεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένας διάλογος για να βρεθεί λύση. Την ίδια ώρα το υφυπουργείο θεωρεί υπεύθυνη την ΕΠΟ για το γεγονός πως μετά τη συνάντηση με τις FIFA – UEFA δεν προσήλθε ξανά για συζητήσεις.

Η ομοσπονδία από την πλευρά της απάντησε στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, υποστηρίζοντας: «Αφού το υφυπουργείο δεν δέχεται την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση ως μόνη προϋπόθεση για να αγωνίζονται τα ερασιτεχνικά σωματεία, αλλά προσθέτει και το Μητρώο, τι νόημα έχει η περαιτέρω συζήτηση;».

Η ΕΠΣ Μακεδονίας με απόφαση της ανέβαλε τους προγραμματισμένους αγώνες του κυπέλλου ερασιτεχνικών ομάδων «Σταύρος Ρεπανάς» που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν αυτό το Σαββατοκύριακο 17- 18/9/2022 και αναστέλλεται η διεξαγωγή των αγώνων κυπέλλου μέχρι τις 30/9/2022, επειδή είναι σε εκκρεμότητα εγγραφή 43 σωματείων της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Αρκετές ΕΠΣ έχουν γνωστοποιήσει ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα τους μέχρι να παρθούν οριστικές αποφάσεις από την ΕΠΟ.

Για πάραδειγμα από την ΕΠΣ Αχαϊας δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για τη στάση που θα κρατήσει, αλλά είναι δεδομένο ότι δεν θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου.

 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage