Ακολουθηστε μας

Backstage

Ο Βόλος, η Νέα Υόρκη και ο τελικός!

Ο φετινός τελικός του Κυπέλλου θα διεξαχθεί στις 20 Μαΐου, ωστόσο δεν θα φιλοξενηθεί στο ΟΑΚΑ, με δεδομένο ότι θα συμμετέχει είτε ο ΠΑΟΚ που είναι το μεγάλο φαβορί), είτε η Λαμία.

Η προκήρυξη της διοργάνωσης «στέλνει» τον τελικό στον Βόλο και στο Πανθεσσαλικό Στάδιο (για τρίτη φορά μετά το 2007, το 2017) ή σε γήπεδο του εξωτερικού.

Στην ΕΠΟ, όντως, το προηγούμενο διάστημα έκαναν έρευνα για διεξαγωγή του τελικού στη Νέα Υόρκη, αλλά δεν βρήκαν πρόσφορο έδαφος και πως να το βρουν όταν μόνο για τις μετακινήσεις των δύο φιναλίστ απαιτούνται (200.00 ευρώ κοστίζει η ναύλωση των τσάρτερ) που μαζί με τη μετακίνηση στελεχών και επίσημων προσκεκλημένων ανεβάζει το κόστος στο μισό εκατομμύριο ευρώ!

Ποιοι και πόσοι χορηγοί μπορούν να αναλάβουν ένα τόσο υψηλό κόστος; Κανένας…

Έτσι στην ΕΠΟ, πλέον, ψάχνουν για άλλες λύσεις. Αν και δεν φαίνεται ότι θα συναινέσουν οι ομάδες για έναν τελικό στο εξωτερικό, όσο κι αν αυτό αποτελεί προτεραιότητα για τη διοίκηση Μπαλτάκου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας.

Μία λύση είναι να διερευνηθεί αν μπορεί τελικός να διεξαχθεί στο Κατάρ στη Σαουδική Αραβία και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήδη έχουν γίνει επαφές.

Επιπλέον, την επόμενη εβδομάδα ΕΠΟ θα αποστείλει επιστολές στις Π.Ο. Αγγλίας και Γερμανίας, ζητώντας να την ενημερώσουν αν μπορεί να φιλοξενηθεί σε γήπεδό τους τελικός. Στην Αγγλία υπάρχουν χιλιάδες Έλληνες φοιτητές και στη Γερμανία επίσης εργάζεται μεγάλος αριθμός ομογενών και Ελλήνων που έφυγαν με την κρίση. Εκτιμάται λοιπόν ότι και στις δύο χώρες τον τελικό μπορεί να παρακολουθήσουν και 40.000 θεατές.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage