Ακολουθηστε μας

Backstage

Ο ΠΑΟΚ αγοράζει από την Μπενφίκα τον Μεϊτέ! – Τι γράφουν οι Πορτογάλοι

Ο Σουαλιό Μεϊτέ αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι με τη μορφή δανεισμού από την Μπενφίκα και στο συμβόλαιο του υπάρχει οψιόν αγοράς ύψους 4.000.000 ευρώ, κάτι που στον ΠΑΟΚ θέλουν να μειώσουν, μέσα από διαπραγματεύσεις με τους «Αετούς» της Λισαβόνας, προκειμένου να κρατήσουν τον Γάλλο χαφ στην Τούμπα.

Σημερινό δημοσίευμα της πορτογαλικής «A Bola» επιβεβαιώνει τις πληροφορίες σημειώνοντας στον τίτλο του θέματος πως: «Ο ΠΑΟΚ σκέφτεται να αγοράσει τον Μεϊτέ και ο ποδοσφαιριστής νιώθει σημαντικός».

«Ο Γάλλος μέσος είναι δανεικός μέχρι το τέλος της σεζόν και ο ελληνικός σύλλογος σκοπεύει να κάνει συμφωνία με την Μπενφίκα, αλλά κάτω από τη ρήτρα των 4 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Σουαλιό Μεϊτέ, ο μέσος που δάνεισε η Μπενφίκα στον ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος της σεζόν, τα πάει καλά στην Ελλάδα και οι Έλληνες σκέφτονται ήδη να τον αγοράσουν.

Να σημειωθεί πως ο Μεϊτέ είναι μία από τις τελευταίες λεπτές υποθέσεις που πρέπει να επιλύσει η Μπενφίκα, καθώς η πώλησή του είναι προτεραιότητα από τη στιγμή που δεν είναι στα πλάνα του Ρότζερ Σμιτ», αναφέρουν οι Πορτογάλοι προσθέτοντας: «Ο παίκτης που έφτασε στο Ντα Λουζ από το Τορίνο με κόστος 7,3 εκ. ευρώ, είναι χαρούμενος στη Θεσσαλονίκη, όπως εξήγησε αυτή την Κυριακή, μετά το παιχνίδι με τον Βόλο. «Στον ΠΑΟΚ νιώθουμε όλοι σημαντικοί», είπε ο Γάλλος μέσος.

«Το συμβόλαιο μεταξύ Μπενφίκα και ΠΑΟΚ περιλαμβάνει επίσης μια ρήτρα που προστατεύει τους “Κόκκινους”: Εφόσον οι Έλληνες πληρώσουν τα 4 εκατομμύρια ευρώ που ενεργοποιούν την αγορά και στη συνέχεια τον πουλήσουν για περισσότερα χρήματα, ο σύλλογος Λισαβόνας θα δικαιούται το 30%.

Στο πλαίσιο αυτό, και λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για έναν παίκτη που ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ σε μισθολογικό κόστος ανά έτος για τους “Αετούς”, η Μπενφίκα μπορεί να είναι ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις με τον ΠΑΟΚ για αξία μικρότερη από 4 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να καταστεί δυνατή η πώληση».

 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage