Ακολουθηστε μας

Backstage

Μπαλτάκος: «Όποιος νομίζει ότι πήγα στην ΕΠΟ να κάνω τη γλάστρα έκανε λάθος. Ας πρόσεχε…»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις τοποθετήθηκε για διάφορα θέματα και αναφέρθηκε στη σχέση του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Γιάννη Αλαφούζο.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, μίλησε στη Δίκη στο OPEN και είπε μεταξύ άλλων για…

Τους Έλληνες παίκτες με αφορμή τον Κωνσταντέλια: Πρέπει να γίνει με αποφασιστικότητα η απόλυτη ενίσχυση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Πρέπει να αυξηθεί η παραγωγή νέων Ελλήνων παικτών.

Το συμβάν με τον θάνατο παίκτη σε ερασιτεχνικό αγώνα: Περίπου 2.500 σωματεία. Περίπου 200 αγώνες. Σημαίνει 1.200 γιατροί και τόσοι απινιδωτές. Είναι αρμοδιότητα του Δήμου ο απινιδωτής. Είναι η ΚΥΑ του 2017. Πως θα βρεθούν 1.200 γιατροί; Η ΕΠΟ κοιτάζει να ενισχύσει όσο περισσότερο μπορεί τις τοπικές Ενώσεις. Η τοπική Ένωση να έχει τη δυνατότητα να φροντίσει αυτά τα θέματα. Φέτος έχουν ήδη λάβει όλες οι Ενώσεις 30.000 ευρώ. Θα λάβουν και άλλες 10.000 ευρώ τον Φλεβάρη και θα έχουν και άλλες οικονομικές απολαβές.

Το ότι έχουν αποκατασταθεί οι σχέσεις του με τον Λευτέρη Αυγενάκη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη: Δεν θα έπρεπε να αποκατασταθούν (εννοεί για τον Αυγενάκη); Ο Μαρινάκης δεν έκανε επιστολή για να παραιτηθώ; Τι αποκαταστάθηκε; Μου είπε ‘στα είχα πει’ για κάποια πράγματα όταν είχε εκλεγεί. Πράγματι μερικά απ’ αυτά που μου είχε πει – αυτό του το είπα δημόσια – μερικά από αυτά ήταν σωστά. (…)

Ο Μαρινάκης δεν είναι πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 1; Δεν είναι πρόεδρος του Ολυμπιακού; Λέει το καταστατικό πως κάθε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής μπορεί να θέσει θέμα για τον Φιλιππούση. Εάν τα βρήκα με τον Μαρινάκη ρωτήστε τον. Τα βρήκα με τον Μαρινάκη και τον Αγραφιώτη αλλά και τον Ολυμπιακό στα θεσμικά πλαίσια. Δεν τα χάλασα με τον Μελισσανίδη. Πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο τον Μελισσανίδη. Όλοι ασχολούνται με ποιος διαιτητής τους παίζει την Κυριακή.

Το ότι του αποδίδουν πως έχει πει ότι θα ήταν τιμή του ως πρόεδρος της ΕΠΟ να πάρει Πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός: Να κοιταχθούν (αυτοί που του είπαν). Ποτέ δεν έχω πει ως πρόεδρος της ΕΠΟ ότι θα ήταν τιμή μου να πάρει επί της προεδρίας μου Πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός. Θα ήταν αστείο. Θα ήταν ανοησία.

Το πρόβλημα με τις ερασιτεχνικές κατηγορίες: Καμία διεξαγωγή αγώνα χωρίς απινιδωτή στον αγώνα. Εγώ δεν μπορώ να πάρω μόνος μου απόφαση. Υπάρχει η Εκτελεστική Επιτροπή. Σίγουρα πρέπει να περάσει από εκεί. Στην αρχή δεκάδες αγώνες θα ματαιωθούν. Μιλάμε για ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Παίζουν γιατί κάνουν κέφι. Όταν κάνεις το κέφι σου απλά πρέπει να μην πεθάνεις. Η άποψη η δική μου είναι κανένας αγώνας χωρίς απινιδωτή. Δεν μπορεί να γίνει σε μία εβδομάδα. Θα το βάλω ως θέμα στην επόμενη Εκτελεστική (Δ.Σ. της ΕΠΟ στις 30/01).

Το θέμα της διαιτησίας: Δεν υπάρχει διεθνής Επιτροπεία. Βγήκαμε τον Σεπτέμβριο. Δεν υπήρχε καμία αντίδραση για τον Μπένετ από FIFA και UEFA. Τους είχα μιλήσει πριν. Υπάρχει αφόρητη καχυποψία των Ελλήνων παραγόντων για τους Έλληνες διαιτητές. Δεν την αποδέχομαι. Δεν πιστεύω ότι οι ξένοι που έρχονται εδώ είναι καλύτεροι από τους Έλληνες. Αυτή η καχυποψία είναι θανάσιμη και σε τρελαίνει. Πώς είναι δυνατόν να σκέφτονται οι Έλληνες παράγοντες έτσι. Σε μεγάλο βαθμό ναι (σε ερώτηση το εάν βλέπουν φαντάσματα οι παράγοντες). Στο παρελθόν είχαν πάθει πράγματα και δεν μπορούν να το δεχθούν (για τους Έλληνες). Που να ξέρω τι θα γίνει το 2024 με τον Μπένετ; Αγώνας γίνεται και προσπάθεια. Θα πρέπει η ΕΠΟ να ζητήσει από τις FIFA και UEFA οι διεθνείς τουλάχιστον να έχουν περισσότερους και πιο καλούς ορισμούς στην Ευρώπη. Εάν ένας Έλληνας έπαιζε στον τελικό Champions League με ποιο θάρρος θα λέγανε να μην παίξει στην Ελλάδα; Ένας διεθνής διαιτητής δεν θα φύγει από το σπίτι του και να πάει να πει ‘σήμερα θα αδικήσω τον Ολυμπιακό ή την ΑΕΚ’.

Το γιατί δεν ορίζεται Έλληνας διαιτητής στη ρεβάνς του Novibet Κυπέλλου και το Άρης – Ολυμπιακός: Αυτό το είπε ο Άρης. Είχε οριστεί ο διαιτητής. Ο διαιτητής του αγώνα έχει βγει. Το έχει κάνει ο Μπένετ μέρες πριν. Πρώτον ο διαιτητής ήδη υπάρχει. Εφόσον έχουν κάνει τέτοια συμφωνία – άτυπα (εννοεί για τους μεγάλους σχετικά με τους ξένους διαιτητές) – δεν μπορεί μόνος του ο Άρης. Δεν συμφώνησε ο Ολυμπιακός.

Την αμφισβήτηση για τους διαιτητές στην Ελλάδα και το εάν συμβαίνει αλλού: Συμβαίνει την Αίγυπτο. Είπα για την Αίγυπτο γιατί δεν συμβαίνει στη Νορβηγία, τη Δανία ή αλλού. Οι διαιτητές δεν σχετίζονται με τα παιχνίδια που έχει στείλει για στημένα η Sportradar. Οι διαιτητές έχουν μεράκι. Τους αρέσει. Την επαγγελματική διαιτησία την υποστήριξα για το αδιέξοδο των Ελλήνων παραγόντων, που θέλουν τους ξένους. Δεν μπορούμε να έχουμε επαγγελματική διαιτησία με Λιθουανούς. Καλά κάνει και το λέει ο κ. Μαρινάκης για την επαγγελματική διαιτησία. Να πάμε. Πιστεύω ότι δεν θα γίνει όμως.

Τους διαιτητές: Πρέπει οι διαιτητές να εκπροσωπούνται στη Γ.Σ. της ΕΠΟ. Πρέπει να μπουν χθες. Η UEFA θέλει να είναι και οι εν ενεργεία. Υπάρχουν συζητήσεις με την UEFA για το θα γίνει. Αυτοί το λένε ανάποδα από εμάς. Προσωπικά εγώ δεν έχω αντίρρηση.

Το ότι του τράβηξαν το χαλί όποιες ομάδες τον υποστήριξαν για την προεδρία: Πρόβλημά τους. Τι να πω. Πρόβλημά τους! Εάν νομίζουν ότι εγώ πήγα εκεί για να είμαι φερέφωνο του οποιουδήποτε ή να παίζω τον ρόλο της γλάστρας κάνανε λάθος επιλογή στο πρόσωπο. Δεν υπάρχει αυτό. Εγώ δεν πήγα εκεί για να στήνω κάποια ομάδα ούτε να είμαι εναντίον ούτε να υποστηρίζω. Όποιος πίστευε αυτό έκανε λάθος στο πρόσωπο. Λυπάμαι. Ας πρόσεχε».

Τον Ιάκωβο Φιλιππούση και ότι επιχειρήθηκε να τον… ρίξουν από την προεδρία: Ρωτήστε τους οκτώ (εννοεί αυτούς που απείχαν από την επίμαχη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιροπής). Από ποιόν έχει τεθεί θέμα να φύγω; Ναι ο Μαρινάκης το θέτει με επιστολή. Πρέπει να ρωτήσετε τον Μελισσανίδη. Ασφαλώς και μιλάω με τον κ. Αλαφούζο. Δεν θα έπρεπε να μιλάω; Θα είναι απαγορευμένο να μιλάω με τον Μαρινάκη; Εκείνος αντελήφθη πως υπάρχει ένα θέμα. Είναι στην πιάτσα. Και εγώ αυτό θα έκανα. Έσπευσε να έρθει στην Εκτελεστική. Την άλλη μέρα έστειλε επιστολή. Εκείνοι που είπαν ότι τα βρήκαμε είπαν ‘έλα μωρέ το έκανε το ξεκάρφωμα’. Δεν τα σπάω με κανέναν. Δεν είχα την αίσθηση πως θα πάω στην ΕΠΟ για μία ομάδα.Δεν έχω πει ούτε να μείνει και ούτε να φύγει ο Φιλιππούσης. Όχι μόνο τον πρότεινα αλλά ‘καθάρισα’ και αυτή τη θέση στον Ινφαντίνο. Δεν υπάρχει καμία διαρχία στην ΕΠΟ. Η Εκτελεστική Επιτροπή διοικεί, υπάρχει μοναρχία της Εκτελεστικής Επιτροπής. Για τον Κολολιό παραβιάστηκε το καταστατικό. Δεν το λέει αυτό η απόφαση από ποιόν. Το θέμα δεν έχει λυθεί. Εσείς το λέτε οι δημοσιογράφοι ότι υπάρχει διαρχία. Δεν μπορεί να υπάρξει διαρχία γιατί την απόλυτη εξουσία την έχει μόνο η Εκτελεστική.

 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage