Ακολουθηστε μας

Backstage

Μόνο αδιάφορο δεν είναι το ματς με την Ελσίνκι για τον ΠΑΟΚ

O ΠΑΟΚ ναι μεν βρίσκεται από τώρα στους «16» του UEFA Conference League, με τους αγώνες να είναι προγραμματισμένοι τον ερχόμενο Μάρτιο (7/3 και 14/3) και σε θεωρητικό επίπεδο, ο αγώνας της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων, το βράδυ της 14ης Δεκεμβρίου (19:45) στην Τούμπα, απέναντι στην Ελσίνκι μοιάζει αδιάφορος, αλλά στην ουσία μόνο έτσι δεν είναι.

Καταρχήν, υπάρχει το χρηματικό κομμάτι. Κάθε νίκη σε φάση ομίλων κοστολογείται από την UEFA με 500.000 ευρώ. Ο ΠΑΟΚ έχει εξασφαλίσει σχεδόν 8,5 εκατομμύρια ευρώ από τη μέχρι τώρα πορεία του στη διοργάνωση και θέλει να αυξήσει αυτό το ποσό μέσα από αγωνιστικές επιτυχίες.

Ακολουθεί το κίνητρο για το συλλογικό ranking στην UEFA. Κάθε νίκη δίνει 2.000 βαθμούς στο ranking πενταετίας, που παίζει ρόλο στις κληρώσεις, ήδη o Δικέφαλος πλησίασε σε απόσταση αναπνοής τον Ολυμπιακό (34.000 έναντι 33.000) και μπορεί να γίνει πολύ σύντομα η ελληνική ομάδα με τον κορυφαίο ευρωπαϊκό συντελεστή, κάτι που ο ΠΑΟΚ δεν έχει πετύχει ποτέ στην ιστορία του κάτι που μπορεί πια να επιτευχθεί ακόμα και την επόμενη αγωνιστική.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage