Ακολουθηστε μας

Backstage

Με Χαριστέα, Βιεϊρίνια και Πατουλίδου το Τουρνουά Ποδοσφαίρου ΑμεΑ – ΕΨΥΚΑ

Με λαμπερές παρουσίες πραγματοποιήθηκ σήμερα (2/6) στις αθλητικές εγκαταστάσεις του «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ» το 4ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ που διοργανώνει η Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης «ΕΨΥΚΑ» σε συνεργασία με το Κοι.Σ.Π.Ε. «ΙΡΙΣ».

Βασικό στόχο της διοργάνωσης αποτελεί η προώθηση του αθλητισμού στα άτομα με αναπηρία, η ευκαιρία για συμμετοχή και διάκριση, η κοινωνικοποίηση μέσω του αθλητισμού, η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των φορέων και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ΑμεΑ, καθώς και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Στη διογάνωση παρευρέθηκαν οι Άγγελος Χαριστέας, Αντελίνο Βιεϊρίνια, Σάκης Τσιώλης καθώς και η Βούλα Πατουλίδου και ο Γιώργος Μαυρίδης. Η διοργανώτρια Ε.Ψ.Υ.Κ.Α., είναι Ν.Π.Ι.Δ., μη κερδοσκοπική εταιρεία, με έδρα την Θεσσαλονίκη. Ιδρύθηκε το 1990.

Επιχορηγείται από το Υπουργείο Υγείας και πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σήμερα, λειτουργεί 22 Mονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στη Βόρεια Ελλάδα, υψηλού και χαμηλού βαθμού προστασίας, στις οποίες φιλοξενούνται περισσότερα από 200 άτομα με ψυχικές διαταραχές και νοητική υστέρηση, για διαβίωση, θεραπεία και υποστήριξη με σκοπό να διασφαλισθεί η παραμονή τους στην κοινότητα και η συνέχιση των σχέσεων των ατόμων αυτών με τη ζωή και τη δράση της τοπικής κοινωνίας.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage