Ακολουθηστε μας

Backstage

Λουτσέσκου: «Ο Σαββίδης αξίζει τα περισσότερα εύσημα για τον τίτλο»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου σε μια ακόμη συνέντευξη που παραχώρησε σε ΜΜΕ της Ρουμανίας στάθηκε ιδιαίτερα και στον Ιβάν Σαββίδη, μιλώντας για τον -σημαντικό- ρόλο που έπαιξε, με φόντο αυτή την σπουδαία επιτυχία.

«Ο ΠΑΟΚ είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο και η πόλη είναι σε διαρκή σύγκρουση με την Αθήνα. Υπάρχει μεγάλη ένταση και μπορείς να το αντιληφθείς αυτό, μπορείς να καταλάβεις πολύ καλά τι συμβαίνει. Στα 98 χρόνια της ιστορίας του, ο ΠΑΟΚ έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα και δύο φορές έφτασε στα προημιτελικά του Europa Conference League», ανέφερε αρχικά ο Ρουμάνος προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας.

Για την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη και το πώς στάθηκε στο πλευρό της ομάδας σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, σημείωσε:

«Τα περισσότερα εύσημα για την αλλαγή και την εξέλιξη αυτού του κλαμπ, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, ανήκουν στον Ιβάν Σαββίδη. Αυτός είναι το αφεντικό που πάλεψε, που είχε την αποφασιστικότητα να παλέψει με την Αθήνα και να βάλει τέλος σε όλη αυτή την αδικία.

Αυτός μας έφερε εδώ, μας έδωσε ώθηση, μας πίεσε όταν έπρεπε. Δεν τον έχω δει από το 2021 από κοντά, δεν έχει μπορέσει να έρθει, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Αυτό που έχει πραγματικά σημασία, είναι τα λόγια και το τι κάνουμε. Ήταν μαζί μας οι γιοι του, αλλά ο ίδιος δεν ήρθε. Ήμασταν συνεχώς σε επαφή, μιλούσε με τους παίκτες, μιλούσε πριν από τα παιχνίδια.

Μας μετέφερε απίστευτο πάθος και όλοι κατάλαβαν το πόσο μεγάλη θέληση είχε, πόσο το επιθυμούσε όλο αυτό. Τα πρώτα δύο χρόνια υπήρχε αρκετή πίεση, με βοήθησε πολύ να εξελιχθώ και να μεγαλώσω ως προπονητής και άνθρωπος. Αν μάθεις να το διαχειρίζεσαι αυτό, η πίεση είναι καλή».

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage