Ακολουθηστε μας

Backstage

Κουέστα: «Νίκη μπροστά στον κόσμο μας με Παναθηναϊκό»

Ο Χούλιαν Κουέστα μίλησε για το σημερινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, την ανάγκη να επιστρέψει ο Αρης στις νίκες, αλλά και για τον τελικό του Κυπελλου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε o Κουέστα στην κάμερα της NOVA:

Για το τι έφταιξε και δεν έκανε καλή εμφάνιση ο Άρης στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Ήταν ένα πολύ κακό παιχνίδι για εμάς. Κάναμε πολλά λάθη. Ως πολύ καλή ομάδα ο Ολυμπιακός, με πολύ δυνατή επιθετική γραμμή, μπόρεσε κι εκμεταλλεύτηκε αυτά τα λάθη και μας έκανε ζημιά. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να το αφήσουμε πίσω, για να μην μας επηρεάσει αρνητικά ψυχολογικά».

Για το ποιο είναι το πρώτο που πρέπει να αλλάξει ο Άρης μετά την αναμέτρηση στο «Γ. Καραϊσκάκης»: «Πρέπει να είμαστε πιο συμπαγείς και να μην αφήνουμε τόσα πολλά αμυντικά κενά. Να μην επιτρέπουμε στον αντίπαλο να σκοράρει εύκολα. Μετά το πρώτο γκολ που δεχτήκαμε από τον Ολυμπιακό ανοιχτήκαμε, αφήσαμε πολλούς ελεύθερους χώρους και το εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλος».

Για το αν αυτή η ήττα επηρέασε ψυχολογικά τους παίκτες του Άρη: «Είμαστε επαγγελματίες και γνωρίζουμε ότι αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στα παιχνίδια. Είναι μια δύσκολη ήττα, πάντως. Ευτυχώς υπάρχει το επόμενο παιχνίδι, που είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έχουμε μπροστά μας ένα καινούργιο παιχνίδι, το οποίο μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε διαφορετικά, να παίξουμε καλύτερα και να νικήσουμε».

Για τον σημερινό (7/4) αγώνα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και για το αν αυτός συνδέεται με τον τελικό του Κυπέλλου: «Οπωσδήποτε είναι ένα παιχνίδι, που θέλουμε να νικήσουμε. Θα έχει ομοιότητες με τον τελικό, όμως, ο τελικός είναι ο… τελικός! Είναι ίδια ομάδα ο αντίπαλός μας και δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση σε αυτή την αναμέτρηση για το πρωτάθλημα να ανοίξουμε τα χαρτιά μας για το τι σκεφτόμαστε για τον τελικό του Κυπέλλου. Άλλο διαφορετικό χαρακτηριστικό είναι ότι σε έναν τελικό πάντα οι ομάδες έχουν μεγαλύτερο πάθος και όρεξη για τη νίκη. Μπροστά στο κοινό μας, πάντως, θέλουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης».

Για το αν ο Παναθηναϊκός γέμισε αυτοπεποίθηση μετά την προηγούμενη νίκη επί της ΑΕΚ: «Πράγματι, ο Παναθηναϊκός γέμισε αυτοπεποίθηση από την προηγούμενη νίκη. Εμείς έχουμε τον παράγοντα έδρα με το μέρος μας. Για εμάς η έδρα είναι πάντα ένα επιπλέον κίνητρο. Θέλουμε τους τρεις βαθμούς για να χαρίσουμε τη νίκη στον κόσμο μας! Είμαστε μεγάλη ομάδα και τα δύο χαρακτηριστικά που θεωρώ ότι θα μας βοηθήσουν είναι η καλή μεταξύ μας επικοινωνία και το γεγονός ότι είμαστε δεμένη ομάδα. Πιστεύω ότι όποιος και να αγωνιστεί, θα βοηθήσει την ομάδα μας».

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage