Ακολουθηστε μας

Backstage

«Κλειδώνει» το θέμα για τα ποσοστά των ομάδων από το «Στοίχημα» και προκαλεί αντιδράσεις

Συνάντηση με τους επικεφαλής των επαγγελματικών πρωταθλημάτων (Stoiximan Super League, Super League 2, Basket League και Volley League) είχε υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Θέμα, η υπόθεση του διαμοιρασμού των ποσών που προέρχονται από τα τυχερά παιχνίδια. Στη συνάντηση έδωσαν το παρών η Κάτια Κοξένογλου (αναπληρώτρια πρόεδρος SL1), ο Λεωνίδας Λεουτσάκος (πρόεδρος SL2), ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος (πρόεδρος ΕΣΑΚΕ) και ο Παντελής Ταρνατόρος (πρόεδρος ΕΣΑΠ).

Σκοπός ήταν μια νέα επικοινωνία και εξέλιξη της συζήτησης για την όσο το δυνατόν πιο δίκαιη κατανομή του ποσού που τους αναλογεί. Αυτό, ως ενίσχυση από τον μόνιμο μηχανισμό χρηματοδότησης, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων.

Για το 2023 σημειώνεται πως το ποσό ανέρχεται σε 30.500.000 ευρώ, με άλλα τόσα χρήματα να καταλήγουν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Στους παριστάμενους αναλύθηκαν κριτήρια και παράμετροι κατανομής, όπως αυτά συγκεντρώνονται πλέον από το υφυπουργείο Αθλητισμού και είναι ενδεικτικά:

  • Στοιχεία συμμετοχής τους στον τζίρο των στοιχηματικών εταιρειών,
  • Αναφορές προς την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας για πιθανή χειραγώγηση αγώνων,
  • Απόφαση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων για επιβολή ορίων στοιχηματισμού στη Σούπερ Λίγκα 2, θέτοντας ουσιαστικά το πρωτάθλημα υπό επιτήρηση,
  • Αριθμός συμμετεχόντων ομάδων, όπου αλλού πλεονάζουν (Σούπερ Λίγκα 2) και αλλού υπολείπονται (ΕΣΑΠ)
  • Τα έσοδα από τις ευρωπαϊκές συμμετοχές, αναλόγως το άθλημα κ.λπ.

Οι τέσσερις Λίγκες ζήτησαν 48ωρη διορία για να ενημερώσουν τις ομάδες, ωστόσο ήδη υπάρχει έντονη αντίδραση από την πλευρά των συλλόγων της Superleague 2.

 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage