Ακολουθηστε μας

Backstage

Καλό ταξίδι φίλε Γιώργο… «Ο δικός μας Π.Α.Ο.Κ. δεν υπάρχει»!

Δύσκολη μέρα για την οικογένεια του ΠΑΟΚ και τον οπαδικό κίνημά του, καθώς ένας γνήσιος εκφραστής  της ασπρόμαυρης ιδέας,  ο Γιώργος Παπαδόπουλος, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών, μετά από μια μεγάλη μάχη με τον καρκίνο.

Πιστός «στρατιώτης» των τεσσάρων γραμμάτων, ο «Παπέν» των ΠΑΟΚτσήδων, έγραψε ιστορία στα τσιμέντα της Τούμπας και υπηρέτησε με αγάπη και ανιδιοτέλεια τη «ΘΥΡΑ 4» από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 και για πολλά χρόνια ως γενικός γραμματέας δίπλα στον Θωμά Μαυρομιχάλη.

Αποτέλεσε την ψυχή της εφημερίδας «ΠΑΟΚΤΣΗΣ» από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας, το Σεπτέμβριο του 1995, μέχρι και την τελευταία ημέρα που κρεμάστηκε στα περίπτερα.

Γράφει η «ασπρόμαυρη» σελίδα «Praktorinos PAOK Retro» για τον Γιώργο Παπαδόπουλο:

«Όσο και να με “προετοίμαζε” ο Πρόεδρος, μέσα από τον σκληρό και τόσο άνισο αγώνα του, όσο και αν οι πληροφορίες περιέγραφαν μια εξαιρετικά πιεστική έως ανεπιστρεπτί κατάσταση, παραμένει δύσκολο να πληκτρολογείς αυτές τις αποχαιρετιστήριες λέξεις δίχως το βάρος της συναισθηματικής φόρτισης που έχω νιώσει για λίγους.

Ο ξεχωριστός Γιώργος Παπαδόπουλος με το πιο κοινό ελληνικό ονοματεπώνυμο αλλά και την τόσο μοναδική παρουσία όπου το ΠΑΟΚτσίδικο καθήκον τον καλούσε, έφερε όσο λίγοι εκείνη την οπαδική αύρα που συνέδεσε τον ΠΑΟΚ τού τότε με τον ΠΑΟΚ τού σήμερα. Ήρθε, έζησε και έφυγε ως ΠΑΟΚΤΣΗΣ, δεν υπάρχει κάτι άλλο που να τον περιγράφει καλύτερα όσο ο τίτλος της εφημερίδας που “έτρεξε” ο ίδιος (μέσα σε όλα τα άλλα) σαν άνθρωπος-ορχήστρα την δεκαετία του ’90…»

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage