Ακολουθηστε μας

Backstage

Ιβάν Σαββίδης: Ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία του ΠΑΟΚ γίνεται 65 ετών!

Γεννημένος στις 27 Μαρτίου του 1959 στο ελληνικό χωριό Σάντα, της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας της Γεωργίας, ο Ιβάν Σαββίδης γιορτάζει σήμερα τα 65α γενέθλιά του.

Το όγδοο παιδί από μια οικογένεια εργατών ελληνικής καταγωγής, που αποφοίτησε από το σχολείο μέσης εκπαίδευσης στην περιοχή Μαρτίνοβσκι της επαρχίας του Ροστόφ, αποστρατεύθηκε με το βαθμό του λοχία και το 1980 προσλήφθηκε ως εργάτης στο κρατικό καπνεργοστάσιο του Ντον.

Παράλληλα με την εργασία ολοκλήρωσε τις σπουδές του αποφοιτώντας το 1988 από την οικονομική σχολή του Πανεπιστημίου Δημόσιας Οικονομίας του Ροστόφ, έγινε διδάκτωρ οικονομικών επιστήμων και το 1993 εκλέχτηκε γενικός διευθυντής της εταιρίας Donskoy Tabak.

Το 2012 αποφάσισε να μπει δυναμικά στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, μέσω του ΠΑΟΚ, αλλά και των ελληνικών επιχειρήσεων.

Δώδεκα  χρόνια μετά έχοντας επενδύσει το ποσό-ρεκόρ των 180 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ είναι φανερό και αποδεδειγμένο ότι ΠΑΟΚ και Σαββίδης είναι πια «ταυτόσημες» έννοιες.

Παράλληλα με τις υπόλοιπες επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα (ΟΛΘ, Μακεδονία Παλλάς, Πόρτο Καρράς, Σουρωτή κ.α) το σύνολο των χρημάτων που έχει ρίξει στην ελληνική οικονομία έχει ξεπεράσει τα 700.000.000 ευρώ!

Σε μια διαδρομή έντεκα και πλέον ετών, σε μια πορεία που έχει πολλά χρόνια μπροστά της. Εξάλλου απευθυνόμενος προς τους νέους Έλληνες ομογενείς είχε πει ορθά-κοφτά: «Θα εκπληρώσω τα πάντα στον ΠΑΟΚ». Κι ό,τι λέει, το εννοεί…

Αυτό που θέλει, όπως λέει, ο ΠΑΟΚ να σου δώσει πολλούς ακόμη λόγους να νιώσεις περήφανος!

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage