Ακολουθηστε μας

Backstage

Η… προφητεία και η δικαίωση του ΠΑΟΚ για τον Κλάτενμπεργκ!

Η Νότιγχαμ προσθέτει τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ στο… έμψυχο δυναμικό της, με τον Άγγλο πρώην αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ και έμμισθο υπάλληλο της Superleague, επί προεδρίας Βαγγέλη Μαρινάκη, να αναλαμβάνει καθήκοντα αναλυτή διαιτησίας στην ομάδα από το Φόρεστ.

Η συγκεκριμένη κίνηση δικαιώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα όσα έλεγε και πίστευε για τον Κλάτενμπεργκ ο επίσημος ΠΑΟΚ, που με ανακοίνωση του είχε άρει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του τότε αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ, έγραφε:  «… ως εκ τούτου, είμαστε υποχρεωμένοι να άρουμε την εμπιστοσύνη μας στον κ. Κλάτενμπεργκ, ο οποίος από σήμερα θα πρέπει να μας πείσει ότι δεν ονειρεύεται μια θέση στην άκρη του πάγκου της Νότιγχαμ Φόρεστ. Μέχρι τότε, μπορεί να συνεχίσει το αγροτικό του στην Ελλάδα, στήνοντας την νέα παράγκα».

Συγκεκριμένα, στις 13 Δεκεμβρίου 2020, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε εκδώσει ανακοίνωση εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, με αφορμή την διαιτησία του Ολλανδού Μπας Νάιχαους στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και στο Αρης – ΠΑΟΚ (1-0).

Η ανακοίνωση ανέφερε:

«H ΠΑΕ ΠΑΟΚ πρωτοστάτησε στην έλευση ξένων διαιτητών. Η σημερινή διαιτησία του Ολλανδού Ναϊχάους δείχνει να τους καθιστά πολυτέλεια, αφού τέτοια πέναλτι μπορούσαν να εφευρεθούν και στο παρελθόν.

Ως η πρώτη ΠΑΕ που ζήτησε μετ ́ επιτάσεως το VAR για να διορθώνονται πιθανά λάθη, καταλάβαμε σήμερα πως σε ορισμένες περιπτώσεις έχει διακοσμητικό ρόλο, όταν οι χειριστές έχουν διαφορετικές εντολές. Η πρεμούρα του Ολλανδού να δει στο VAR το δικό μας πέναλτι βιαστικά, τον έκανε μάλιστα να αποφανθεί ότι ο Σούντγκρεν ενήργησε κανονικότερα απ´ότι στην ίδια περιοχή ο Πασχαλάκης , ο οποίος είχε αλλάξει πορεία στη μπάλα, όπως φαινόταν με γυμνό μάτι! Αρνήθηκε να δει και το προηγούμενο χτύπημα στον Τζόλη στην ίδια φάση. Όπως αρνήθηκε να δει το καθαρό χέρι στην τελευταία φάση του αγώνα!

Στηρίξαμε εξ ́αρχής την παρουσία ξένου αρχιδιαιτητή, αυτονόητα και του κ. Κλάτενμπεργκ και η αλήθεια είναι πως κάναμε αρκετή υπομονή με τις αλλοπρόσαλλες κρίσεις του, που με την πάροδο του χρόνου υποτιμούν ολοένα και πιο εμφατικά τη νοημοσύνη μας, πράγμα μάλιστα για το οποίο πρόσφατα τον προειδοποιήσαμε.

Τα παραπάνω συνηγορούν πως αυτά που είδαμε σήμερα δε μπορεί να είναι τυχαία, για το VAR άλλωστε δε γίνεται να υπάρχει κακιά στιγμή. Είναι ξεκάθαρα η πιο ύποπτη και πιθανότατα στημένη διαιτησία που έχουμε δει στο ελληνικό πρωτάθλημα από εκείνη του Σπάθα στο ίδιο γήπεδο. Την πρόθεση του διαιτητή φαίνεται πως ήξεραν οι παίκτες του Άρη, που με εξευτελιστικές βουτιές εκβίαζαν τα φάουλ που απλόχερα τους χάριζε.

Ως εκ τούτου, είμαστε υποχρεωμένοι να άρουμε την εμπιστοσύνη μας στον κ. Κλάτενμπεργκ, ο οποίος από σήμερα θα πρέπει να μας πείσει οτι δεν ονειρεύεται μια θέση στην άκρη του πάγκου της Νότιγχαμ Φόρεστ. Μέχρι τότε, μπορεί να συνεχίσει το αγροτικό του στην Ελλάδα, στήνοντας την νέα παράγκα».

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage