Backstage

«Σκάρτε, απατεώνα, πουτ@ν@ς γιε» κι άλλα… γαλλικά!

Published on

Ο Ισπανός Βαλεντίν Πιθάρο Γκόμεθ, μετά τον Ιταλό Ντανιέλε Κίφι, είναι η επιλογή του Μαρκ Κλάτενμπεργκ για να σφυρίξει τον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Ο Γκόμεθ δεν έχει βγει από τα σύνορα της χώρας του. Δεν είναι καν διεθνής, δεν έχει πάρει το σήμα της FIFA, ενώ μόλις το 2019 πήρε το χρίσμα για να διευθύνει αγώνες της Primera Division.

Εκεί έχει σφυρίξει 53 ματς με 224 κίτρινες κάρτες, 14 κόκκινες και 22 πέναλτι. Προσέξτε όμως…

Φέτος δεν έχει οριστεί σε κανένα παιχνίδι που να αφορά το Big-3 της La Liga, τη Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπαρτσελόνα και την Ατλέτικο Μαδρίτης!

Έχει περιοριστεί σε τρία ματς της Σεβίλλης και δύο της Βαλένθια από τις ομάδες της κορυφής και στο τελευταίο του παιχνίδι (Κάντιθ – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-3) άφησε τους φιλοξενούμενους με δέκα ποδοσφαιριστές.

Ο Ισπανός διαιτητής που γεννήθηκε στη Ciudad Real, αλλά μεγάλωσε από μικρό παιδί στη Μαδρίτη. Σήμερα ζει στο Rivas-Vaciamadrid μαζί με τη σύντροφό του και τη μικρή τους κόρη, και καθημερινά τον βρίσκεις στο γήπεδο του Vicálvaro, μια εγκατάσταση που η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Μαδρίτης διαθέτει σε οκτώ διαιτητές και βοηθούς Πρώτης και Δεύτερης κατηγορίας για την εκπαίδευσή τους.

Αν κάτι κάνει εντύπωση, εκτός από τις πολλές κάρτες που βγάζει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι, είναι ότι επιλέγει με τη βοήθεια «εργαλείων» ανάλυσης, όπως το Instat και το Wyscout, εξετάζει τον τρόπο παιχνιδιού των ομάδων και τις στημένες φάσεις.

Ο Μαδριλένος διαιτητής συμβουλεύεται τον αθλητικό και τοπικό τύπο κάθε ομάδας… εκτός από την επόμενη μέρα του αγώνα!

Η απόδοσή του έχει σχολιαστεί από τα ισπανικά ΜΜΕ, με πιο πρόσφατη, μόλις πριν από δέκα μέρες, στον αγώνα Γρανάδα-Λεβάντε (1-4), όπου ήταν πρωταγωνιστής και μετά το σφύριγμα της λήξης. Στη διάρκεια του αγώνα αρνήθηκε δύο πέναλτι στους γηπεδούχους και έδωσε ένα αμφισβητούμενο υπέρ των φιλοξενούμενων, επιλέγοντας μόνο σ’ αυτή την περίπτωση να πάει στο VAR και να εξετάσει -on the field- τη φάση.

Ο Μαδριλένος ρέφερι είχε επεισόδιο με τον ποδοσφαιριστή της Γρανάδα, Νειντέρ Λοθάνο, στα αποδυτήρια. Όπως έγραψε μάλιστα ο ίδιος στο φύλλο αγώνα, «ο Λοθάνο μάς έβριζε ασταμάτητα και σε έξαλλη κατάσταση με τους ακολούθους χαρακτηρισμούς: «σκάρτε, απατεώνα, πουτ@ν@ς γιε!».

Κι έρχεται  ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ να προκαλέσει πολλά ερωτηματικά με τον ορισμό-επιλογή, επιβεβαιώνοντας πως δεν υπάρχει καμία ισορροπία και κανένας προγραμματισμός.

Εκτός αν ο Άγγλος αρχιδιαιτητής θέλει να στείλει «μήνυμα» με τους τελευταίους ορισμούς…

 

Popular Posts

Copyright © SKG Sports | Created & Hosted by GR-NET.GR