Ακολουθηστε μας

Backstage

Γι’ αυτό δεν έρχονται elite διαιτητές από top πρωταθλήματα

Μέχρι και την… Κυβέρνηση ενέπλεξε ο Ολυμπιακός απαιτώντας -αλήθεια με ποια δύναμη;- την αλλαγή του Σλοβάκου Elite διαιτητή, Ιβάν Κρούζλιακ, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν στις αρχές της εβδομάδας από την ΕΠΟ να οριστεί elite διαιτητής στο ντέρμπι της 21 ης αγωνιστικής κάτι που έπραξε η ΚΕΔ, με τον ΠΑΟΚ να συμφωνεί, αλλά ο ορισμός του Σλοβάκου δεν άρεσε στη διοίκηση Μαρινάκη, που θυμήθηκε τον… Λούμπος Μίχελ.

H λίστα των Elite της UEFA συμπεριλαμβάνει 30 διαιτητές. Μέσα σ’ αυτούς υπάρχει ένας Έλληνας (Τάσος Σιδηρόπουλος) που δεν μπορούσε να οριστεί, ενώ αυτό που ξεχνάει ο Ολυμπιακός είναι η ενημέρωση που έχει λάβει από την ΕΠΟ αναφορικά με την απόφαση των Λιγκών από τα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Αγγλίας, Ισπανίας, Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας) να μην επιτρέπουν στους διαιτητές τους να σφυρίζουν εκτός χώρας κατά τη διάρκεια που υπάρχει αγωνιστική δράση και ειδικότερα στην Superleague, καθώς η ΚΕΔ επανειλημμένα έχει χτυπήσει την πόρτα των συγκεκριμένων ομοσπονδιών για να επιτρέψει στους διαιτητές να έρθουν να παίξουν στην Ελλάδα.

Κάπως έτσι οι 30 επιλογές αυτομάτως περιορίζονται σε 15, δηλαδή πέφτουν στο 50%, γι’ αυτό και ο αρχιδιαιτητής Στιβ Μπένετ πολλές φορές φέρνει κάτι απίθανους διαιτητές, όπως ο υπέρβαρος Φινλανδός στο πρόσφατο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ.

Δείτε τη λίστα με τους 30 Elite διαιτητές για τη σεζόν 2022-23:

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage