Ακολουθηστε μας

Backstage

ΕΠΟ: Από το Πάρκο Γουδή, τώρα και… στη Θεσσαλονίκη!

Το διαχρονικό αίτημα της ΕΠΣΜ για να ιδρυθεί και να λειτουργήσει παράρτημα της ΕΠΟ στη Θεσσαλονίκη θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί στην προγραμματισμένη για τις 3 Φεβρουαρίου έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της ομοσπονδίας.

Το αίτημα που έχει εκφραστεί και στο παρελθόν, αλλά για διάφορους λόγους δεν υλοποιήθηκε ποτέ, αυτή τη φορά συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να γίνει αποδεκτό κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, στην οποία θα αποφασιστούν τροποποιήσεις διατάξεων του καταστατικού.

Αναλυτικά η πρόταση της ΕΠΣ Μακεδονίας στην ΕΠΟ:

«Ίδρυση και λειτουργία παραρτήματος ΕΠΟ στη Θεσσαλονίκη.

1) ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ: Συνεδριάσεις πρωτοβάθμιων πειθαρχικών οργάνων: α) Του πρωτοβάθμιου ΠΟ της ΕΠΟ για τους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος, τους αγώνες της Εθνικής, του εθνικού πρωταθλήματος Γυναικείου Ποδοσφαίρου, τους αγώνες Μικτών Ομάδων ΕΠΣ. β) Του πρωτοβάθμιου ΠΟ της Α2 Εθνικής κατηγορίας για τους αγώνες αρμοδιότητάς της. γ) Της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, δ) Του υπευθύνου άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων και ε) Της Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών.

2) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟ: Της επιτροπής Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών: κατά τόπο αρμοδιότητα των λειτουργούντων στη Θεσσαλονίκη δικαστικών Οργάνων και Επιτροπών της ΕΠΟ περιλαμβάνει τις γεωγραφικές Περιφέρειες της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας και ορίζεται ως ακολούθως: 1) Όσον αφορά στις υποθέσεις αρμοδιότητας των ΠΕ, κατά τόπο αρμοδιότητα ορίζεται από τον τόπο τέλεσης του πειθαρχικού αδικήματος. 2) Όσον αφορά στις υποθέσεις της Επιτροπής Δεοντολογίας, κατά τόπον αρμοδιότητα ορίζεται από τον τόπο τέλεσης του αδικήματος από τον τόπο κατοικίας του διωκομένου φυσικού της έδρας του νομικού προσώπου. 3) Οσον αφορά στις υποθέσεις της ΕΕΟΔ, κατά τόπον αρμοδιότητα ορίζεται από τον τόπο κατοικίας του καθ’ ού αίτηση/προσφυγή. 4) Όσον αφορά στις υποθέσεις αρμοδιότητας της ΕΙΠ, κατά τόπον αρμοδιότητα ορίζεται από τον τόπο κατοικίας του Αιτούντος/Προσφεύγοντος.

3) ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: Στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί γραφείο εξυπηρέτησης των σωματείων, ΕΠΣ και ΠΑΕ με αρμοδιότητες που καθορίζονται με απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ.

4) ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΕΠΟ ΠΡΟΣ ΕΝΩΣΕΙΣ: Διάταξη για επιχορήγηση ΕΠΣ κατ’ έτος, σύμφωνα με αποφάσεις της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά στο ύψος και τον τρόπο καταβολής». Την πρόταση της ΕΠΣΜ υπογράφουν άλλες οκτώ ΕΠΣ και συγκεκριμένα οι Ενώσεις Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής. Στο θέμα είχε αναφερθεί πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, λίγες ημέρες μετά την εκλογή του λέγοντας ότι «με απασχολεί να μην εκδικάζονται υποθέσεις που αφορούν τη Βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα. Δεν μπορεί για οποιοδήποτε θέμα να έρχονται οι εκπρόσωποι των ομάδων στην Αθήνα, θα πρέπει ΕΠΟ, μέσω μελετών, να ιδρύσει ένα σοβαρό και εύπλαστο γραφείο στη Θεσσαλονίκη, ούτως ώστε οι 22 νομοί να έχουν έδρα αθλητικών δικαστών στη Θεσσαλονίκη».

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage