Ακολουθηστε μας

Backstage

Δήμαρχος Μπριζ: «Κόκκινος συναγερμός» για τους ΠΑΟΚτσήδες!

«Κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει στη βελγική αστυνομία ενόψει της αποψινής αναμέτρησης μεταξύ της Κλαμπ Μπριζ και του ΠΑΟΚ για τα προημιτελικά του Europa Conference League.

Η παρουσία 1.500 οπαδών του «Δικεφάλου» και άλλων τόσων που βρίσκονται στη βελγική πόλη δίχως να έχουν εξασφαλίσει ένα εισιτήριο, έχει υποχρεώσει τις τοπικές αρχές και την UEFA να το χαρακτηρίσουν «αγώνα υψηλού κινδύνου», με την τοπική αστυνομία να περιπολεί όλα τα μέρη γύρω από το ιστορικό κέντρο του Μπριζ και το «Γιαν Μπρέιντελ».

Το φαινόμενο να κυκλοφορούν Έλληνες δίχως εισιτήρια στο κέντρο υπάρχει σε μεγάλη έκταση τις τελευταίες 48 ώρες και όσο πλησιάζουμε στην ώρα έναρξης του αγώνα θα πολλαπλασιάζεται ο αριθμός των οπαδών του ΠΑΟΚ που θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της βελγικής πόλης χωρίς να έχουν εξασφαλισμένη την πρόσβασή τους στο γήπεδο.

Ο δήμαρχος της πόλης, Ντιρκ Ντε Φο, απεύθυνε έκκληση στους κατοίκους να αναφέρουν αμέσως παραβατικές συμπεριφορές στην αστυνομία, ενώ συμβούλευσε τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και όχι μόνο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

«Στην πόλη υπάρχει… κόκκινος συναγερμός λόγω των φίλων του ΠΑΟΚ. Γνωρίζουμε τη φήμη που κουβαλούν και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Καλώ τους πολίτες όταν δουν κάποια περίεργη ή παραβατική συμπεριφορά να το καταγγείλουν στην αστυνομία. Υπάρχουν 1.500 φίλοι του ΠΑΟΚ, αλλά αυτός ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί λόγω του ότι έρχονται αρκετοί χωρίς εισιτήρια.

Ως εκ τούτου, θα είναι λίγο δύσκολο για την αστυνομία μας να κρατήσει αυτούς τους ανθρώπους υπό έλεγχο και μακριά από το γήπεδο.

Οι υποστηρικτές του ΠΑΟΚ είναι επίσης γνωστοί για τη χρήση βεγγαλικών. Θα πρέπει λοιπόν όλοι να ερευνηθούν ενδελεχώς για να μην κουβαλήσουν κάτι τέτοιο στο γήπεδο», ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης του Μπριζ.

 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage