Ακολουθηστε μας

Backstage

Χρήστος Καρυπίδης: Το πρόγραμμα UEFA MIP και το επόμενο βήμα (videos)

Απόφοιτος και με τη βούλα του ακαδημαϊκού προγράμματος UEFA MIP είναι ο Χρήστος Καρυπίδης, ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα στην Ουγγαρία παρακολουθώντας το τελευταίο μέρος του προγράμματος για πρώην ποδοσφαιριστές που θέλουν να ακολουθήσουν καριέρα στον χώρο.

Συγκεκριμένα ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΟΚ βρέθηκε στη Βουδαπέστη όπου ολοκληρώθηκε το διετές πρόγραμμα UEFA MIP (UEFA Executive Master for International Players).

Το UEFA MIP είναι ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα για πρώην διεθνείς παίκτες με βασικές επαγγελματικές δεξιότητες για να επιτύχουν τη φιλοδοξία τους για επιτυχημένη μετάβαση σε μια δεύτερη καριέρα σε ποδοσφαιρικά κλαμπ.

Υπήρχαν επτά εβδομαδιαίες διαφορετικές συνεδρίες, που πραγματοποιήθηκαν σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις και στις Ηνωμένες Πολιτείες, με στόχο μια ολοκληρωμένη ανάλυση και διείσδυση στο χώρο της διαχείρισης του ποδοσφαίρου, με κάθε συνεδρίαση να εξετάζει και μια διαφορετική πτυχή της διοίκησης ενός ποδοσφαιρικού οργανισμού. Συγκεκριμένα το UEFA MIP παίρνει όλες τις ικανότητες (ηγεσία, πειθαρχία, αφοσίωση, όραμα) πρώην ποδοσφαιριστών, που έχουν παίξει στο υψηλότερο επίπεδο και έχουν πολλά να προσφέρουν στη διοίκηση του ποδοσφαίρου, με στόχο να διαμορφώσει επιτυχημένους μάνατζερ, προσφέροντας τους τα εχέγγυα που απαιτούνται για την κατάληψη ανώτερων θέσεων στους ποδοσφαιρικούς οργανισμούς.

Για να γίνει πιο αντιληπτή η στόχευση, το UEFA MIP είναι ένα διετές πρόγραμμα στο οποίο φροντίζει να εξασφαλίσει την ομαλή και επιτυχημένη μετάβαση από έναν ποδοσφαιριστή σε κορυφαίο μάνατζερ. Εκεί ήταν πρώην ποδοσφαιριστές, που επιθυμούν να ακολουθήσουν καριέρα στον χώρο του ποδοσφαίρου, όπως οι Κεντίρα, Βίντιτς, Χαμίτ Άλτιντοπ, Πογκρέμπαν και ο Παναγιώτης Κονέ.

Στην αμέσως προηγούμενη «τάξη» του UEFA MIP είχαν «φοιτήσει» πρώην αστέρες του ποδοσφαίρου, όπως οι Ντρογκμπά, Κακά, Αρσάβιν, Ζούλιο Σέζαρ, Μαλουντά.

Ο Χρήστος Καρυπίδης παρακολούθησε στη Βουδαπέστη τον τελικό του Europa League μεταξύ της Ρόμα και της Σεβίλλης πριν επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία το πολύ σημαντικό διετές πρόγραμμα εκμάθησης της UEFA.

 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage