Ακολουθηστε μας

Backstage

«Ασπρόμαυρο» πάρτι στους δρόμους της Φρανκφούρτης και ραντεβού στο «WaldStadion»

Με κάθε μέσο οι φίλοι του ΠΑΟΚ καταφτάνουν στη Φρανκφούρτη για το μεγάλο ραντεβού της πρωτιάς στο «Deutsche Bank Park» (22:00 – COSMOTESPORTS 6) απέναντι στην Άιντραχτ.

Ο κύριος όγκος των φίλων του «Δικεφάλου» έχουν ξεκινήσει από την Τρίτη (28/11) το ταξίδι και αναμένεται να φτάσουν σήμερα στη Φρανκφούρτη, με 30 λεωφορείο και πολλά ιδιωτικά «βαν» να κάνουν σχεδόν 2.000 χιλιόμετρα για να φτάσουν στον τελικό προορισμό.

Το ιστορικό κέντρο της γερμανικής μητρόπολης είναι γεμάτο από Έλληνες και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που εποπτεύουν τα σημαντικότερα σημεία της πόλης, αλλά και πολλά από τα ξενοδοχεία, όπου διαμένει μεγάλος αριθμός Ελλήνων οπαδών.

Ο τοπικός Σύνδεσμος Φίλων ΠΑΟΚ στη Φρανκφούρτη παρέμεινε ανοικτός μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης για να υποδέχεται φίλους της ομάδας, με τον κύριο όγκο των Ελλήνων που ζουν στη Γερμανία και διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης να αναμένεται το απόγευμα της Πέμπτης (30/11) στην πόλη.

Το ευχάριστο είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί κανένα επεισόδιο ή παρατράγουδο στους δρόμους, εξάλλου όπως έχουμε αναφέρει και τις προηγούμενες ημέρες, δεν αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα στην ταυτόχρονη παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων, όπως είχε συμβεί και στη Θεσσαλονίκη πριν και μετά τον πρώτο αγώνα.

Οι υπολογισμοί των Γερμανών κάνουν λόγο για πάνω από 6.000 Έλληνες οπαδούς σε διάφορα σημεία του «WaldStadion», εκτός δηλαδή από το σημείο, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία του θέματος, όπου παραδοσιακά τοποθετούνται οι φιλοξενούμενοι οπαδοί.

Οι οδηγίες για τον κόσμο

Οι καιρικές συνθήκες θα είναι δύσκολες στη Φρανκφούρτη τη μέρα του αγώνα, έτσι αποφασίστηκε πως οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν στις 19:00. Παρακαλούνται οι φίλοι του Δικεφάλου που δεν θα μεταβούν με τρένο από το σημείο συνάντησης, να είναι όσο το δυνατόν νωρίτερα στο γήπεδο, για την ομαλή κι έγκαιρη είσοδό τους στις κερκίδες.

Το meeting point είναι η Ο’ Reilly’s Irish Pub (Am Hauptbahnhof 4, 60329 Frankfurt am Main), δίπλα στον Κεντρικό Σταθμό Τρένων. Οι φίλοι του Δικεφάλου παρακαλούνται να βρίσκονται εκεί στις 17:30, προκειμένου να αναχωρήσουν με τρένα, συνοδεία της γερμανικής αστυνομίας, για το Deutsche Bank Park.

Φίλαθλοι χωρίς εισιτήριο δεν θα πρέπει να προσεγγίζουν το γήπεδο, καθώς η γερμανική αστυνομία θα διεξάγει προελέγχους.

Υπενθυμίζουμε πως εντός του Deutsche Bank Park απαγορεύονται:

 • Η κατοχή και χρήση βεγγαλικών.
 • Τα κράνη κι οι ομπρέλες.
 • Οποιοδήποτε αντικείμενο μπορεί να κρύψει το πρόσωπο κάποιου (μαντίλια, full face).
 • Μαχαίρια, όπλα κι αντικείμενα που μπορούν να προκαλέσουν σωματική βλάβη.
 • Πανό και σημαίες με ρατσιστικό ή πολιτικό περιεχόμενο.
 • Πανό και σημαίες μεγαλύτερα των δύο μέτρων και κοντάρια για τα πανό.
 • Ναρκωτικές ουσίες.
 • Συσκευές λέιζερ.
 • Αλκοόλ και κάθε συσκευασία που είναι γυάλινη ή αλουμινένια.
 • Backpacks, τσάντες και βαλίτσες.
 • Τύμπανα, κόρνες.

Μετά το τέλος του αγώνα οι φίλοι του ΠΑΟΚ θα πρέπει να περιμένουν για λίγο στον ειδικό χώρο Ostkurve, έξω από τις θύρες 19-21 του γηπέδου. Εκεί θα υπάρχουν ανοιχτά καταστήματα με νερό και φαγητό, καθώς και τουαλέτες. Μετά το πέρας του απαραίτητου χρόνου θα συνοδευτούν από τη γερμανική αστυνομία στα μέσα μεταφοράς τους.

Παρακαλούνται οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ να τηρήσουν τα μέτρα των γερμανικών αρχών, προκειμένου να αποφευχθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος τιμωρίας της ομάδας ή ενδεχόμενες νομικές ενέργειες εναντίον τους. Οι αρχές στην Γερμανία είναι ιδιαίτερα αυστηρές και δείχνουν μηδενική ανοχή στους παραβάτες.

 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage