Ακολουθηστε μας

Backstage

Απίστευτο: Τρίτος επιθετικός στον κόσμο ο Μπράντον Τόμας!

BRANDON TOMAS - ΜΠΡΑΝΤΟΝ ΤΟΜΑΣ

Μπράντον Τόμας, σύμφωνα με το CIES Football Observatory Weekly Post, την εβδομαδιαία ανάλυση της ερευνητικής ομάδας εντός του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών, που εδρεύει στην Ελβετία και ειδικεύεται στη στατιστική ανάλυση του ποδοσφαίρου, έχοντας στενή συνεργασία με τη FIFA σε πολλά επίπεδα, εμφανίζεται να είναι τρίτος σε ολόκληρο τον κόσμο εξαιτίας της αμυντικής συμπεριφοράς του!

Ο Ισπανός επιθετικός του ΠΑΟΚ διαθέτει κάτι που ελάχιστοι επιθετικοί στον κόσμο διαθέτουν, όπως αποδεικνύεται και μέσω της στατιστικής: σωστή αμυντική συμπεριφορά. Κάτι που τον κατατάσσει στην 3η θέση του κόσμου!

Στην περίπτωση του ξεχώρισε για τον τρόπο που κινείται εντός του αγωνιστικού χώρου και όχι τόσο για την συνεισφορά του αποκλειστικά με τα γκολ και μέσω της στατιστικής αποτυπώνεται κάτι που ήταν ήδη γνωστό, δηλαδή το ότι ο Μπράντον Τόμας είναι πολύτιμος στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ ακόμα και όταν δεν σκοράρει.

Συγκεκριμένα, στο «μικροσκόπιο» του CIES Football Observatory μπήκαν οι επιθετικοί (εξτρέμ και σέντερ φορ) των 30 μεγαλύτερων πρωταθλημάτων του κόσμου, μεταξύ αυτών και το ελληνικό, με τουλάχιστον 1.200 λεπτά στα εγχώρια πρωταθλήματα της τρέχουσας σεζόν. Κάπως έτσι προέκυψε ο νέος δείκτης σ’ ότι αφορά την αμυντική συμπεριφορά τους.

Η βαθμολογία του κάθε ποδοσφαιριστή, προέκυψε μέσα από δύο δείκτες. Την απόσταση που διανύει ο καθένας τους σε υψηλή ταχύτητα (μεγαλύτερη των 25 χλμ / ώρα) σε αμυντική φάση και τον αριθμό των πιέσεων που ασκήθηκαν σε αντιπάλους χωρίς φυσική επαφή ή επαφή με μπάλα.

Την υψηλότερη συνολική βαθμολογία συγκέντρωσε ο Χιουνγκ Μιν Σον της Τότεναμ, στη δεύτερη θέση βρίσκεται o 21χρονος Κοσταρικανός επιθετικός, Μάνφρεντ Ουγκάλδε, χάρη στις επιδόσεις του με τη φανέλα της Τβέντε πριν «μετακομίσει» στην Σπαρτάκ Μόσχας και στην τρίτη ο Μπράντον Τόμας του ΠΑΟΚ, με 93,2 βαθμούς, όσους συγκέντρωσε και ο 25χρονος Γερμανός Γιοχάνες Έγκεσταϊν της Ζανκτ Πάουλι.

Στη σχετική λίστα βρίσκει κανείς και τον Εζεκιέλ Πόνσε της ΑΕΚ, ο οποίος συγκεντρώνει στην ίδια έρευνα την 30η υψηλότερη βαθμολογία.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage