Ακολουθηστε μας

Backstage

Άλωση, Μεσοπεντηκοστή και Δικέφαλος Αετός! – To video με όλη την ιστορία!

Χρόνια πολλά στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης και την Αγία Σοφία της Θεσσαλονίκης, τις δύο αδελφές Εκκλησίες σύμβολα του Παγκόσμιου πολιτισμού, της Ορθοδοξίας που κάθε χρόνο εορτάζουν την Μεσοπεντηκοστή, κινητή εορτή.

Την εορτή της Μεσοπεντηκοστής την εορτάζουμε για την τιμή των δύο μεγάλων εορτών, δηλαδή του Πάσχα και της Πεντηκοστής και είναι κινητή εορτή όπως το Πάσχα.

Ο ΠΑΟΚ που στα αρχικά του έχει και την Θεσσαλονίκη με το Πανθεσσαλονίκειος και το Κ με το Κωνσταντινουπολιτών, ενώνει την Βασιλεύουσα Κωνσταντινούπολη με την Συμβασιλεύουσα Θεσσαλονίκη όπως η Μεσοπεντηκοστή! Ενώνει και τους δύο ναούς!

Είναι ο Σύλλογος που το μητρικό σωματείο της Ένωση Κωνσταντινοπολιτων 1923 είχε σφραγίδα την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης και συναντήθηκαν πρώτη φορά στο ιατρείο του Θεοφυλάκτου (πρώτου προέδρου της Ένωσης Κωνσταντινουπολιτών 1923) στην Αγία Σοφία της Θεσσαλονίκης!

Είναι ο Σύλλογος με πρώτο έμβλημα το Τετράφυλλο της Ορθοδοξίας, της Γέννησης του κόσμου και το Σεληνιακό, Αρτεμίσιο πέταλο σύμβολο της Θεάς Άρτεμης προστάτιδας της Κωνσταντινούπολης στα αρχαία χρόνια.

Είναι η ομάδα που έβαλε πρώτη Δικέφαλο Αετό και τον κληρονόμησε από το Μητρικό σωματείο του, την Ένωση Κωνσταντινουπολιτών 1923.Το 2024 έτυχε να πέσει 29/05 την ημέρα της Άλωσης, η εορτή της Μεσοπεντηκοστής, την χρόνια που πήρε ο ΠΑΟΚ το απίστευτο πρωτάθλημα !

Για περισσότερα για την ιδιαιτερότητα αυτής της εορτής μας ενημερώνει το Ιστορικό κανάλι: Εγένετο ΠΑΟΚ, με ένα πλήρες video

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage