Ακολουθηστε μας

Football

Η «κούπα» του ΠΑΟΚ στον τελικό της… πεζογέφυρας! (vids)

Ο ΠΑΟΚ, μετά από δεκατέσσερα χρόνια, επέστρεφε στους τίτλους! Σ’ έναν τελικό που έμεινε στην ιστορία για το… αντάμωμα των οπαδών στην ξακουστή, πλέον, πεζογέφυρα του Πανθεσσαλικού Σταδίου και τα μεγάλης σε έκταση επεισόδια, ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν στη μεγαλύτερη διάρκεια καλύτερος και νίκησε 2-1 την ΑΕΚ κατακτώντας το κύπελλο για πέμπτη φορά στην ιστορία του.

Όλοι περίμεναν έναν μεγάλο τελικό με σπουδαίο θέαμα και σασπένς στις 6 Μαΐου 2017, σαν σήμερα πριν από πέντε χρόνια, στο «Πανθεσσαλικό» του Βόλου.

Το 2-1 που χάρισε στον ΠΑΟΚ το τρόπαιο, θα έπρεπε να είναι η πρώτη ανάμνηση στο μυαλό των φιλάθλων, όμως, αυτό που έρχεται πρώτο στο μυαλό είναι τα θλιβερά επεισόδια πριν τον αγώνα που σημάδεψαν τον τελικό.


Μάχες σώμα με σώμα. Γύρω στα 50-100 άτομα από κάθε πλευρά, βρίσκονταν αντιμέτωπα για 20-30 λεπτά, ακατάπαυστα. Οι χούλιγκαν πρώτης γραμμής, με κάθε είδους μέσο -καδρόνια, λοστούς, καθίσματα, φωτοβολίδες, καπνογόνα, ζώνες-, ακόμα και με μαχαίρια, προσπαθούσαν να επικρατήσουν την ώρα που οι αστυνομικοί των ΜΑΤ έμεναν άπραγοι κοιτώντας αποχαυνωμένοι. Άνοιγαν κεφάλια, έσπαγαν δόντια, ενώ πολλοί κινδύνευαν να πέσουν στο κενό.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ο άνθρωπος που άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς, η ΑΕΚ είχε κάθε λόγο να «φωνάζει» για το γκολ του Ενρίκε που έκρινε τον τελικό.

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου

Διαιτητής: Κομίνης

Γκολ: Μπίσεσβαρ (24’), Ενρίκε (81’) – Χριστοδουλόπουλος (26’)

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ (86’ Μαλεζάς), Σάχοφ, Μπίσεσβαρ (90’ Κίτσιου), Κάμπος (73’ Ενρίκε), Πρίγιοβιτς.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σίμοες (83’ Αλμέιδα), Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (86’ Βάργκας), Μάνταλος, Ροντρίγκες (68’ Γαλανόπουλος), Αραούχο

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football