Ακολουθηστε μας

Football

ΠΑΟΚ-FCSB 0-1: Εχασε τα… άχαστα και είναι σε κρίση!

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάλαβε πως έχασε το αποψινό ματς από την FCSB (0-1) που είναι ζήτημα αν τον απείλησε περισσότερες από τρεις φορές σε ολόκληρο το ματς. Κι όμως στο τέλος της βραδιάς οι Ρουμάνοι πανηγύρισαν τη νίκη…

Η τρίτη σερί ήττα σε Ελλάδα και Ευρώπη φέρνει τον ΠΑΟΚ σε πολύ δύσκολη θέση, αν και το αποτέλεσμα κόντρα στην FCSB τον αδικεί, όμως οι ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου φάνηκαν για ακόμα ένα παιχνίδι αναποτελεσματικοί πληρώνοντας και πάλι ένα λάθος τους.

O ΠΑΟΚ αναζήτησε το γρήγορο γκολ που θα έκανε πιο εύκολη τη βραδιά του, το άγγιξε με την κεφαλιά του Μπάμπα στο 9ο λεπτό, συνεχίζοντας να πιέζει τους Ρουμάνους και αναζητώντας λύσεις είτε από τον άξονα με τον Κωνσταντέλια, είτε από τα άκρα με τον δραστήριο Ντεσπόντοφ.  Έχοντας πάρει την κατοχή και την μπάλα στα πόδια τους, το σουτ στην κίνηση του Τάισον με την συμπλήρωση δεκαπέντε λεπτών ήταν ακόμα μία απόδειξη για το πως έψαχναν οι «ασπρόμαυροι» να φτάσουν στο γκολ.

Στο 28ο λεπτό η τύχη γύρισε την πλάτη στον Ντεσπόντοφ, με τον Βούλγαρο να σημαδεύει το κάθετο δοκάρι της εστίας του Ταρνοβάνου, ενώ με την συμπλήρωση μισής ώρας η FCSB απείλησε με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σουτ, που υποχρέωσε τον Κοτάρσκι σε μια εντυπωσιακή απόκρουση.

Από τη μαγική μπαλιά του Κωνσταντέλια ήταν πάλι ο Τάισον που στο 39’ έφτασε σε θέση βολής, αλλά ο Βραζιλιάνος, αν και άδειασε εντυπωσιακά τον Κρέτσου, είδε τον Ταρνοβάνου να του παίρνει την μπουκιά μέσα απ’ το στόμα. Η κεφαλιά του Καμαρά στο 41ο λεπτό πέρασε δίπλα από το δοκάρι της εστίας της FCSB

Ο ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη ομάδα στο πρώτο μέρος, έχοντας 12 προσπάθειες για γκολ σε 29 επιθετικές προσπάθειες, 5-1 κόρνερ, έναντι μόλις 4 προσπαθειών για γκολ από την FCSB, που βρήκε το γκολ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (45’ + 8’) με τον Μπιρλιγκέα , αφού προηγήθηκε η τραγικά κακή αντίδραση του Μιχαηλίδη στο μαρκάρισμα του Ολάρου, που τον πέρασε σαν… σταματημένο και πάσαρε με όλη την άνεση στον σκόρερ του 0-1 για την ρουμανική ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε άλλο δρόμο να ακολουθήσει, έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, με το σουτ του Ντεσπόντοφ στο 52ο λεπτό να ανάβει την σπίθα στην εξέδρα που μπήκε στην εξίσωση του ματς. Η αποβολή του Ολάρου άφησε την FCSB με δέκα παίκτες στο 55ο λεπτό διαφοροποίησε το σκηνικό στο χορτάρι με την ρουμανική ομάδα να μαζεύεται και με εννιά παίκτες πίσω από την μπάλα.

Ο Ταρνοβάνου έκανε εκπληκτική απόκρουση στην εξ επαφής κεφαλιά του Οζντόεφ στο 62ο λεπτό, ο Λουτσέσκου έφερε από τον πάγκο ταυτόχρονα τους Τισουντάλι, Ζίβκοβιτς, Μπακαγιόκο και λίγο αργότερα τον Σβαμπ, με τον χρόνο να πιέζει τους  γηπεδούχους και τους Ρουμάνους να πέφτουν διαρκώς στο χορτάρι με μοναδικό σκοπό να σταματήσουν το παιχνίδι. Το δοκάρι σταμάτησε την προσπάθεια του Μιχαηλίδη στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (70’ Ζίβκοβιτς), Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Καμαρά (70΄Μπακαγιόκο), Οζντόεφ (73’ Σβαμπ), Ντεσπόντοφ (83’ Σορετίρε), Κωνσταντέλιας, Τάισον, Τσάλοφ (70’ Τισουντάλι).

FCSB (Ηλίας Χαραλάμπους): Ταρνοβάνου, Κρέτσου, Νταουά, Μ. Ποπέσκου, Ραντούνοβιτς, Λισάντρου (45’ Εντζούμα), Σουτ, Μπάλουτσα (46’ Μικουλέσκου), Ολάρου, Τανάσε (64’ Ο. Ποπέσκου), Μπιρλιγκέα (78’΄Αλασάν)

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football