Ακολουθηστε μας

Football

Γαλατάσαραϊ – ΠΑΟΚ: Η μεγάλη πρόκληση για τον «Δικέφαλο» στην Πόλη του

Ο ΠΑΟΚ ξεκινάει το ταξίδι στο ανανεωμένο Europa League από την δική του Πόλη, την Κωνσταντινούπολη, την πάλαι ποτέ «βασιλεύουσα», τη λαμπερή και πανίσχυρη πρωτεύουσα του Βυζαντίου, απέναντι στην πανίσχυρη Γαλατάσαραϊ (22:00 – COSMOTE SPORT 2 HD), για την 1η αγωνιστική της League Phase.

Η συνάντηση των πρωταθλητών Ελλάδας και Τουρκίας ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα, στο ξεκίνημα της διαδρομής του ομίλου των 36 ομάδων που θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιανουάριου. Η Γαλατάσαραϊ μετρά τρεις εντός έδρας νίκες, με σκορ 1-0, σε ισάριθμους αγώνες με ελληνικές ομάδες.

Ο ΠΑΟΚ έχει σαφώς μια δύσκολη αποστολή, αλλά δεν έχει άγχος. Για να προκριθεί στους 16 πρέπει βασικά να πάρει τα ματς στην έδρα του: αν κάνει αποτέλεσμα στην Πόλη, απλά θα φτάσει πιο εύκολα στον στόχο του. Αν κερδίσει δεν αποκλείεται να αρχίσει ο Λουτσέσκου να σκέφτεται ότι ομάδα του μπορεί να μπει και στην οκτάδα, αλλά ας μην προτρέχουμε. Ο σκοπός της ελληνικής ομάδας πρέπει να είναι να κάνει αυτό που χρειάζεται, δηλαδή το καλύτερό της φετινό ματς.

Ο Λουτσέσκου αναμένεται να προχωρήσει σε δύο-τρεις τουλάχιστον διαφοροποιήσεις συγκριτικά με το σχήμα που παρέταξε στο επιβλητικό 4-1 επί του Βόλου. Κάτω από τα δοκάρια θα παραμείνει ο Κοτάρσκι. Ο Ότο θα πάρει τη θέση του Σάστρε στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Μπάμπα να παραμένει φυσικά στο αριστερό άκρο. Στις θέσεις των στόπερ σίγουρος είναι Κεντζιόρα και την άλλη θέση διεκδικούν Κόλεϊ και Μιχαηλίδης. Οι Ζίβκοβιτς και Κωνσταντέλιας θα επανέλθουν αντί Ντεσπόντοφ και Μουργκ, ο Τάισον σταθερός στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ενώ ο Οζντόεφ λογικά θα είναι βασικός και παίζεται η θέση του δεύτερου εσωτερικού χαφ ανάμεσα σε Σβαμπ και Καμαρά. Για την επίθεση Τσάλοφ και Τισουντάλι έχουν ίσες πιθανότητες, με τον Μαροκινό να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα.

Στο στρατόπεδο των Τούρκων, που προέρχονται από το «6 στα 6» στο πρωτάθλημα και τη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε στο μεγάλο ντέρμπι της Κωνσταντινούπολή, ο τεχνικός του συλλόγου Οκάν Μπουρούκ δεν έκρυψε πως ομάδα του θα κυνηγήσει με όλες της τις δυνάμεις την κατάκτηση του Europa League. «Η κατάκτηση του Europa League είναι ένας στόχος για εμάς. Είμαστε μια ομάδα πεινασμένη για επιτυχίες. Θα το δείξουμε στο γήπεδο», είπε χαρακτηριστικά.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας δεν θα είναι μόνοι τους σε αυτό το ξεκίνημα της περιπέτειάς τους στη νέα μορφή του Europa League, καθώς θα έχουν και τη συμπαράσταση περίπου 2.500 οπαδών, που θα ταξιδέψουν έως την Κωνσταντινούπολη για να τους υποστηρίξουν στο «Rams Park».

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football