Ακολουθηστε μας

Football

CIES: O ΠΑΟΚ «εμπιστεύεται» τους νέους – Η λίστα των ομάδων της Super League

Η τελευταία έρευνα από το Διεθνές Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου (CIES Football Observatory) σχετικά με τους ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών, που χρησιμοποιούν οι ευρωπαϊκές ομάδες από τις 58 ομοσπονδίες-μέλη της UEFA, δεν προκαλεί την παραμικρή έκπληξη.

Ο ΠΑΟΚ είναι με αποδείξεις η ελληνική ομάδα που εμπιστεύεται πολύ περισσότερο τους νέους και έχει δώσει το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών μέσα στην τριετία 2021-2024.

Η έρευνα του CIES αφορά τον χρόνο συμμετοχής των παικτών που δεν έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους και χρησιμοποιήθηκαν στο διάστημα 9/9/2021 – 9/9/2024 σε αγώνες εγχώριων πρωταθλημάτων. Διάστημα κατά το οποίο στον πάγκο του «Δικεφάλου» βρίσκεται ο Ραζβάν Λουτσέσκου, που έχει ακούσει πολλές φορές να «κατηγορείται» για την έλλειψη εμπιστοσύνης στους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας βρίσκονται στην πρώτη θέση με ποσοστό 7,3%. Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (Σεπτέμβριος 2021 – Σεπτέμβριος 2024) έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής έξι ποδοσφαιριστές (Κωνσταντέλιας, Κούτσιας, Κουλιεράκης, Τζίμας, Σελιμάι και Σορετίρε).

Σε απόλυτο αριθμό παικτών ο Αστέρας Τρίπολης (12) είναι στην πρώτη θέση, με τον Ολυμπιακό (10) τον Βόλο (9) και τον Πανσερραϊκό (8) να ακολουθούν, ωστόσο ο ΠΑΟΚ προηγείται στον χρόνο συμμετοχής που έχει δώσει σε παίκτες κάτω των 21 ετών.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πολύ πιο κάτω με ποσοστό 1,5%, ακόμα πιο πίσω είναι ο Άρης με 1,1% και στην τελευταία θέση συναντάμε την ΑΕΚ με το απίστευτο ποσοστό 0,1%.

Η Μπαρτσελόνα ηγείται των ομάδων των big-5 πρωταθλημάτων, έχοντας δώσει το 22,6% των λεπτών συμμετοχής σε παίκτες U21), ενώ η ουκρανική Ρουκχ Λβιβ είναι ο σύλλογος που ποντάρει περισσότερο στους νέους παίκτες με το εντυπωσιακό 41,1%, λίγο πιο πάνω από το 40,7% της Νόρτζελαντ από τη Δανία και το 39,9% της Ολυμπίκ από το Ουζμπεκιστάν.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football