Ακολουθηστε μας

Football

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 0-0: Ο Ντραγκόφσκι τον κράτησε στο μηδέν…

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός παρατάχθηκαν στο χορτάρι της Τούμπας για το ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής στη Stoiximan Super League, το πρώτο χρονολογικά στην περίοδο, και από αυτά που παραδοσιακά κρύβουν σασπένς, θέαμα και έντονο ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος τους. Ενα αρχικό τεστ χαρακτήρα και δυνατοτήτων, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0, έχοντας τις στιγμές του και πρωταγωνιστές τους δύο τερματοφύλακες, Κοτάρσκι – Ντραγκόφσκι!

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στον ΠΑΟΚ, με τον Παναθηναϊκό να απειλεί στο τελευταίο λεπτό, αλλά μέχρι τότε οι «ασπρόμαυροι» ήταν πολύ ανώτεροι και έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ.

Επιλέγοντας στοχευμένα να πάνε όλο το ματς από την αριστερή πλευρά και χτυπώντας τους «πράσινους» στην αδυναμία του Βαγιαννίδη να παίξει άμυνα πάνω σε Τάισον και Μπάμπα, αλλά και δίχως καμία βοήθεια από τον Τετέ, οι γηπεδούχοι είδαν τον Ντραγκόφσκι να λέει «όχι» στον Σβαμπ (11’), με τον Αυστριακό να απειλεί δύο λεπτά και τον Μαξίμοβιτς να διώχνει σε κόρνερ.

Ανώτερος ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μισάωρο, έφτιαξε πάλι με τον Μπάμπα τις προϋποθέσεις, αλλά το σουτ του Κωνσταντέλια δεν ήταν το καλύτερο, με τον Παναθηναϊκό να είναι σε παθητικό ρόλο και να μην μπορεί να κάνει ούτε μία οργανωμένη επίθεση. Κι όμως, το «τριφύλλι» βρήκε την πιο μεγάλη ευκαιρία στο φινάλε του πρώτου μισού, χάρη στην κλάση του Ιωαννίδη, που πέρασε σαν σταματημένους Σβαμπ και Κεντζιόρα, ο Πελίστρι τα έκανε όλα σωστά εντός περιοχής, αλλά σούταρε βιαστικά όταν ένιωσε σίγουρος ότι μπορεί να νικήσει τον Κοτάρσκι.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε το δεύτερο μέρος με τον Τετέ να δοκιμάζει τα αντανακλαστικά του Κοτάρσκι και τον ΠΑΟΚ να απαντάει με την άστοχη κεφαλιά του Σβαμπ μέσα από τη μικρή περιοχή. Μέχρι και το 60ο λεπτό το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, ήταν εμφανές ότι και οι δύο ομάδες περίμεναν βοήθεια από τον πάγκο.

Πριν αποχωρήσει από το ματς ο Τετέ απείλησε εκ νέου στο 68’ με τον Κοτάρσκι να αποκρούει, στη συνέχεια της φάσης ο Ιωαννίδης δεν μπόρεσε να βάλει σωστά το σώμα του, ενώ Νταγκρόφσκι σ’ ένα άτυπο «μπραντ ντε φερ» με τον Σβαμπ, αρνήθηκε το γκολ στο σουτ του Αυστριακού αρχηγού του «Δικεφάλου».

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν η σειρά του Κοτάρσκι με τρομερή επέμβαση να πει «όχι» στο πλασέ του Ιωαννίδη στην τελευταία μεγάλη στιγμή του ντέρμπι που ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Οτο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ (76’ Καμαρά), Οζντόεφ, Ζίβκοβιτς (88’ Σορετίρε), Κωνσταντέλιας (77’ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Τσάλοφ (67’ Σαμάτα)

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Ινγκασον, Γεβντάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Μαξίμοβιτς, Τετέ (79’ Ουνάι), Μπακασέτας (78’ Τζούρισιτς), Πελίστρι (78’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football