Ακολουθηστε μας

World

ΠΑΟΚ – Αντίπαλοι: Η Γιουνάιτεντ προχωράει για το νέο «Ολντ Τράφορντ» 100.000 θέσεων!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συμφώνησε σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές για να διερευνήσει πώς τα σχέδια για την ανοικοδόμηση ή την αντικατάσταση του Old Trafford θα επηρεάσουν την περιοχή γύρω από το εμβληματικό γήπεδο του συλλόγου.

Η Old Trafford Regeneration Task Force συστάθηκε τον Μάρτιο υπό την προεδρία του προέδρου της Παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου (World Athletics), Σεμπάστιαν Κόε.

Θεωρείται ότι η νέα διοίκηση επικεντρώνεται στις συζητήσεις για την κατασκευή ενός νέου γηπέδου χωρητικότητας 100.000 θεατών και όχι στην ανακατασκευή του Old Trafford, χωρητικότητας 74.310 θέσεων, που υπάρχει στην ίδια θέση από το 1910.

Ωστόσο, καμία οριστική απόφαση σχετικά με τον καλύτερο τρόπο για να προχωρήσουν οι εργασίες δεν πρόκειται να ληφθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Τη Δευτέρα, η Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε ότι ο σύλλογος θα εκπροσωπηθεί σε μια συμβουλευτική ομάδα που εξετάζει πώς ένα νέο ή ανακατασκευασμένο γήπεδο μπορεί να προκαλέσει μια ευρύτερη κοινωνική και οικονομική αναγέννηση.

Το Συμβούλιο του Τράφορντ και η Συνδυασμένη Αρχή του Μάντσεστερ (GMCA) συμμετέχουν επίσης στη νέα συνεργασία.

«Ο στόχος αυτού του μοναδικού έργου δεν είναι μόνο η ανάπτυξη ενός σταδίου παγκόσμιας κλάσης για τη βόρεια πλευρά της Αγγλίας, αλλά πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα αποφέρει ευρεία κοινωνικά και οικονομικά οφέλη στην τοπική περιοχή και τη γύρω περιοχή», δήλωσε σχετικά ο Κόε.

Ο συνιδιοκτήτης της Γιουνάιτεντ, Τζιμ Ράτκλιφ, δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι το έργο αναγέννησης, με ένα νέο γήπεδο στην καρδιά της περιοχής, θα κοστίσει 2 δισεκατομμύρια λίρες (3,4 δισεκατομμύρια δολάρια).

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε World