Ακολουθηστε μας

Football

Μητσοτάκης για τις μετακινήσεις οπαδών: «Θέλουμε αλλά δεν είμαστε κοντά, μεγάλο τεστ ο τελικός του κυπέλλου»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της 88ης Δ.Ε.Θ. που πραγματοποιήθηκε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, απάντησε και σε ερώτηση για τα μέτρα που έχουν παρθεί από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, σημειώνοντας ότι έχει γίνει σημαντική πρόοδος, όχι όμως ικανή για να οδηγήσει στη μετακίνηση οπαδών σ’ όλα τα ματς των ελληνικών ομάδων.

Πιο αναλυτικά η τοποθέτηση – απάντηση του πρωθυπουργού:

«Έχουμε κάθε λόγο να σημειώνουμε ότι έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο. Μπήκαν κάμερες στα γήπεδα, η ταυτοποίηση του κατόχου εισιτηρίου με ψηφιακά μέσα, έγινε πράξη. Το σύστημα λειτουργεί, μπορούμε να εντοπίσουμε παραβάτες με μεγάλη ακρίβεια που ήταν και ο σκοπός μας. Το γεγονός ότι έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αυξάνει το ενδιαφέρον και είναι υγιές για την ποιότητα του πρωταθλήματος.

Έχουμε ένα αυτοματοποιημένο ποινολόγιο για τις ομάδες, που μας επιτρέπει να παρεμβαίνουμε, κινούμενοι εντός των ορίων του αυτοδιοίκητου, όπως προβλέπεται.

Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου, χωρίς να μπορούμε να πούμε ότι από αύριο θα βρίσκονται οπαδοί και των δύο ομάδων στο γήπεδο. Δε μπορώ να πω ότι είμαστε κοντά στις μετακινήσει φιλάθλων, αλλά ναι, το θέλουμε. Θέλουμε η ατμόσφαιρα των ελληνικών γηπέδων να είναι η ατμόσφαιρα που βλέπουμε σε πολλά γήπεδα της Ευρώπης.

Το πρώτο μεγάλο πρώτο μεγάλο τσεκ για το πως μπορούν να συνυπάρχουν φίλαθλοι μεγάλων ομάδων στο γήπεδο, είναι να γίνει ο τελικός Κυπέλλου σε ένα γεμάτο ΟΑΚΑ με την Ελληνική Κυβέρνηση να διασφαλίζει για κάτι τέτοιο και αυτή είναι και η παρότρυνση μου στην ΕΠΟ».

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football