Ακολουθηστε μας

Backstage

Γι’ αυτό ο Παντελής Χατζηδιάκος έχει πέραση στην Ελλάδα… (vid)

Δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει ελληνικό ενδιαφέρον για την απόκτηση του Παντελή Χατζηδιάκου. Κάθε καλοκαίρι και μία ελληνική ομάδα ενδιαφέρεται για πάρτη του. Μία ο Ολυμπιακός, μία η ΑΕΚ (το περασμένο καλοκαίρι προτού καταλήξει στην Κάλιαρι), μια ο Παναθηναϊκός, όπως συνέβη στις αρχές της φετινής μεταγραφικής περιόδου, εσχάτως ο ΠΑΟΚ.

Οι ειδικοί της μπάλας το βρίσκουν λογικό όλο αυτό το σκηνικό που στήνεται κάθε φορά γύρω από τον γεννημένο στη Ρόδο, αλλά μεγαλωμένο ποδοσφαιρικά στην Ολλανδία, 27χρονο αμυντικό. Η… φασαρία γίνεται για τον έναν εκ των δύο βασικών στόπερ της Εθνικής Ελλάδας. Δεν βρίσκεις εύκολα καλύτερους Έλληνες σε αυτή τη θέση. Αυτό μετράει για κάθε ελληνική ομάδα.

Μόνο που οποιαδήποτε απόπειρα απόκτησής του έπεσε στο κενό. Αυτή τη φορά το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, που αποκάλυψε στην ηλεκτρονική έκδοσή της η FORZA, φαίνεται να είναι πιο προχωρημένο. Οι επαφές με την Κάλιαρι είναι στην τελική ευθεία και ο Χατζηδιάκος έχει «ψηθεί» για να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη.

Έπαιξε ρόλο και η (περσινή) δική του χρονιά. Μόνο ιδανική δεν ήταν. Ο Έλληνας αμυντικός, φέτος πέρασε μία μεταβατική περίοδο στη Serie Α, όπου βρέθηκε μετά από δώδεκα και πλέον χρόνια παρουσίας στην ΑΖ Άλκμάαρ. Ο χρόνος συμμετοχής του δεν ήταν τόσο μεγάλος, τα 15 παιχνίδια δεν ήταν το καλύτερο δυνατό για έναν παίκτη που είχε γεμάτες σεζόν νωρίτερα, αλλά ήταν και ο τραυματισμός του που δεν τον άφησε.

Ο Παντελής Χατζηδιάκος, είναι δεμένος με την ΑΖ, πανηγύρισε ως αρχηγός της δεύτερης ομάδας το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Β’ κατηγορία της Ολλανδίας. Με την πρώτη ομάδα, επίσης έφτασε να γίνει αρχηγός της, έπαιξε213 παιχνίδια στη μεγάλη κατηγορία και στο Europa League. Συνολικά αγωνίστηκε 282 ματς με τη φανέλα της ΑΖ σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

Στις αρχές Αυγούστου η τοπική εφημερίδα της Σαρδηνία, «Unione Sarda» υποστήριξε ότι «ο Χατζηδιάκος φεύγει». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο αθλητικός διευθυντής της Κάλιαρι, Νερέο Μπονάτο, άφηνε να εννοηθεί ότι περίμενε προσφορά «εντός των ημερών», κάτι που τελικά συνέβη στο φινάλε των μεταγραφών.

Το ίδιο δημοσίευμα ανέφερε πως η πλευρά του Χατζηδιάκου εκτιμούσε ότι σύντομα θα προέκυπτε σοβαρό ενδιαφέρον από την Ελλάδα. Χωρίς ωστόσο, να κατονομάζεται, τότε, η ελληνική ομάδα που θα ενδιαφερόταν για την αγορά του 27χρονου κεντρικού αμυντικού, ο οποίος και στα τρία επίσημα παιχνίδια της Κάλιαρι στη φετινή Serie A έμεινε στον πάγκο (τελευταίο το χθεσινό απέναντι στη Λέτσε όπου η ομάδα της Σαρδηνίας ηττήθηκε με 1-0) κάτι που δείχνει ότι δεν υπολογίζεται από τον νέο τεχνικό της ομάδας, Ντάβιντε Νικόλα.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας, που ανακοίνωσαν το βράδυ Κυριακής την απόκτηση του Ομάρ Κόλεϊ, εκτός από τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη, έχασαν και τον Γουίλιαμ Τρόοστ-Έκονγκ αναζητούν ακόμα μια αξιόπιστη λύση για τα μετόπισθεν.

Πάντως, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ενδιαφέρεται για τον δανεισμό του Έλληνα στόπερ, με τις συζητήσεις των δύο συλλόγων (παραδοσιακά η Κάλιαρι δεν είναι ο ευκολότερος συνομιλητής σε μεταγραφική περίοδο) να είναι σε πολύ καλό σημείο και τον Χατζηδιάκο, όπως λέγεται, να είναι προ των πυλών της Τούμπας.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει πλέον πολύ καλές πιθανότητες για να προχωρήσει τις επόμενες ώρες, καθώς κι ο Έλληνας αμυντικός δείχνει «ψημένος» στο πρότζεκτ που του έχει παρουσιαστεί από τον ΠΑΟΚ κι έχει διαπιστωθεί πως υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να γίνει η μεταγραφή.

Εκτός από τα αγωνιστικά στοιχεία του δεξιοπόδαρου κεντρικού αμυντικού, που καλύπτουν τα θέλω του Λουτσέσκου, το βασικό είναι το ελληνικό στοιχείο το οποίο θα τονώσει, μετά τις αποχωρήσεις του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη και του Χάρη Τσιγγάρα, το «ασπρόμαυρο» ρόστερ.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage