Ακολουθηστε μας

Football

ΠΑΟΚ – Σάμροκ 4-0: «Καθάρισε» την πρόκριση στο League Phase, αποθέωσε τον Κουλιεράκη

Η βραδιά στην Τούμπα βρήκε τον ΠΑΟΚ να επικρατεί με 4-0 της Σάμροκ Ρόβερς και τους «ασπρόμαυρους» οπαδούς να αποθεώνουν τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη γιορτάζοντας τη νίκη, που τους στέλνει, ουσιαστικά, από τώρα στη League Phase του UEFA Europa League.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε τέσσερα γκολ, κράτησε το μηδέν στην άμυνά του για δεύτερη μόλις φορά στη σεζόν και κάνει διαδικαστική τη βραδιά του στο Δουβλίνο σ’ ότι αφορά την υπόθεση πρόκριση.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ πήρε τον έλεγχο, θέλοντας να δείξει ποιο είναι το αφεντικό στο τερέν της Τούμπας. Οι «ασπρόμαυροι» για κακή τους τύχη είδαν τον τερματοφύλακα της Σάμροκ, Λέον Πολς, να έχει νωρίς-νωρίς δύο μεγάλες αποκρούσεις. Αρχικά στην κεφαλιά του Μπράντον Τόμας και ακολούθως του Κεντζιόρα. Όλα αυτά πριν από την συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα.

Αφού κόπασε η… καταιγίδα και οι Πρωταθλητές Ελλάδας δεν βρήκαν το γρήγορο γκολ που αναζήτησαν, η Σάμροκ ισορρόπησε στον αγωνιστικό χώρο μη επιτρέποντας στους ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου να βρουν εύκολα τους διαδρόμους προς την εστία του Πολς. Κι όταν τον βρήκε, στο 41ο λεπτό, με τον Μπάμπα να σκοράρει, είδε το γκολ να ακυρώνεται, μετά από on the field ανασκόπηση της φάσης, για φάουλ του Οτο.

Τελικά τη λύση για τους «ασπρόμαυρους» την έδωσε ο ένας εκ των τριών κεντρικών αμυντικών της Σάμροκ! Ο Κλέρκι με τρομερή κεφαλιά, μετά την σέντρα του Ζίβκοβιτς, έστειλε την μπάλα άθελα του στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος. Η διαφορά με το πρώτο ημίχρονο ήταν ότι η πρώτη μεγάλη στιγμή του έγινε γκολ. Στο 47’ Μπράντον – Ζίβκοβιτς – Τάισον άλλαξαν την μπάλα με κινηματογραφική ταχύτητα και ο Βραζιλιάνος με σουτ εκτός ισορροπίας έγραψε το 2-0.

Τέσσερα λεπτά αργότερα το… μαγικό του Κωνσταντέλια δεν κατέληξε σε ασίστ για γκολ, με Τάισον να αστοχεί από πλεονεκτική θέση, ένα λεπτά μετά η Σάμροκ έμεινε με δέκα παίκτες και ήταν θέμα χρόνου πότε θα έρθει το τρίτο γκολ για τους Πρωταθλητές Ελλάδας.

Στο 67’ ήρθε το 3-0 χάρη στην επιμονή του Τσάλοφ, το λάθος των αμυντικών της Σάμροκ, και το εξαιρετικό τελείωμα του Γιάννη Κωνσταντέλια, που το δικαιούταν βάση της συνολικής απόδοσής του.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντεσπόντοφ κέρδισε πέναλτι, για σπρώξιμο στην περιοχή, η Τούμπα απαίτησε να το εκτελέσει ο Κουλιεράκης, τελικά την εκτέλεση ανέλαβε ο Τσάλοφ, που είδε τον Πολς να τον νικάει και στην εξέλιξη της φάσης το πλασέ του Ρώσου φορ έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι!

Τελικά η βραδιά είχε κι άλλο γκολ. Με την συμμετοχή του Τσάλοφ και την επιμονή του Μπάμπα ο ΠΑΟΚ έφτασε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων στο 4-0 κάνοντας, μάλλον, διαδικαστική τη ρεβάνς σε μια εβδομάδα στο Δουβλίνο.

ΠΑΟΚ {Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο (80’ Σάστρε), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (80’ Καμαρά), Οζντόεφ, Ζίβκοβιτς (80’ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (79’ Μουργκ), Τάισον, Τόμας (64’ Τσάλοφ).

Σάμροκ Ρόβερς (Στέφαν Μπράντλέϊ): Πολς, Γκρέις, Κλίρι, Χουρ, Κλάρκε (27’ Λόπες), Νάγκεντ (73’ ΜακΈνεφ), Ο’ Νιλ, Γουάτς (73’ Μπερνς), Χόνοχαν, Γκρίνι (73’ Μαντρόιου), Φαρουγκιά (84’ Μπούρκε).

 

 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football