Ακολουθηστε μας

Backstage

Τζόναθαν Γκόμεζ: Ενας Αμερικανο-μεξικανός μπακ για τον ΠΑΟΚ – Το προφίλ του (vids)

Tο όνομα του Αμερικανομεξικανού, Τζόναθαν Γκόμεζ, έχει έρθει στο προσκήνιο για τον ΠΑΟΚ, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για να αποκτήσουν τον 20χρονο αριστερό μπακ στην προσπάθεια που κάνουν να ενισχυθούν στη συγκεκριμένη θέση, κινούμενοι στο πλαίσιο να φέρουν στην Τούμπα ταλαντούχους νεαρούς ποδοσφαιριστές, όπως έγινε στην περίπτωση του Σόλα Σορετίρε.

Η βασκική εφημερίδα «Diariovasco» επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ και μάλιστα το πήγε κι ένα βήμα παρακάτω αφού ανέφερε πως ο «δικέφαλος του βορρά» τα βρήκε με την Ρεάλ Σοσιεδάδ για τον δανεισμό του 20χρονου αριστερού μπακ.

Επεσήμανε δε πως η αποχώρηση του ποδοσφαιριστή θα γίνει επίσημη τις επόμενες μέρες και ότι το καθεστώς της παραχώρησής του ίσως «προδίδει» και μία πιθανή ανανέωση συμβολαίου, αφού ο παίκτης μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι κι έτσι δεν θα είχε νόημα να παραχωρηθεί ως δανεικός, αν δεν είχε συμφωνηθεί και επέκταση του συμβολαίου του.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής, που μεγάλωσε και ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η καταγωγή του είναι από το Μεξικό, ανήκει στην Ρεάλ Σοσιεδάδ, δεν έπαιξε παρά μόνο σε φιλικά με την πρώτη ομάδα και την περσινή σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός στην Μιραντές, μετρώντας 39 συμμετοχές με 1 γκολ και 4 ασίστ.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ΗΠΑ παίζοντας στις Solar SC, Dallas Academy, North Texas SC και στην Louisville City εκεί όπου είχε μια γεμάτη παρουσία με 36 ματς, 2 γκολ και 10 ασίστ. Μάλιστα είχε ανακηρυχθεί ως ο καλύτερος νεαρός ποδοσφαιριστής λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο και έρθει στην Ευρώπη για να ενταχθεί στη Ρεάλ Σοδιεδάδ.

Είναι διεθνής με την Εθνική Μεξικού όπου μετράει μια συμμετοχή, έχοντας το δικαίωμα να επιλέξει να αγωνιστεί και με τις ΗΠΑ, αφού στο παρελθόν έπαιξε με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Γκόμεζ έχει συμβόλαιο με την ισπανική ομάδα έως το 2025.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage