Ακολουθηστε μας

World

Premier League 2024-25: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις, φαβορί και αουτσάιντερ για τον τίτλο (vids)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με «λυτρωτή» τον Τζόσουα Ζίρκζι, στο ντεμπούτο του, επικράτησε της Φούλαμ στην πρεμιέρα της Premier League με 1-0 και μπήκε ιδανικά στο πρωτάθλημα.

Ο Ολλανδός επιθετικός ήρθε από τον πάγκο στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Φούλαμ στο «Ολντ Τράφορντ» και 27 λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο άνοιξε λογαριασμό στο Νησί, καθώς πέτυχε το γκολ που χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ (1-0).

Σίτι: Δεν αλλάζει εικόνα και στόχο

Όπως τα δύο τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος, Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ δείχνουν ότι αποτελούν δίκαια τα δύο μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η Μάντσεστερ Σίτι, των τεσσάρων κολλητών κατακτήσεων της Premier League, πατά στη βάση του Πεπ Γκουαραδιόλα. Κάθε χρόνο και κάτι καινούριο στον πλανήτη του ποδοσφαίρου, πέρσι έφτασε να παίζει με 5 στόπερ στην 11άδα του. Παράλληλα, ο Ισπανός διαθέτει μια διαχρονική πείνα για κούπες – ήδη κατέκτησε την πρώτη για φέτος, το Community Shield- και η Μάντσεστερ Σίτι, έστω και χωρίς μεταγραφές (πολύ πιεσμένη από το FFP και παραμένει ατιμώρητη) διαθέτει την ποιότητα να δικαιολογήσει τις τιμές του πρώτου φαβορί.

Η ώριμη και έτοιμη Άρσεναλ


Από κοντά η Άρσεναλ του Μίκελ Αρτέτα. Πιο ώριμη από ποτέ, σημαντικά βήματα προόδου από τη στιγμή που την ανέλαβε ο Ισπανός. Τα δύο τελευταία χρόνια έχασε στο όριο το πρωτάθλημα της Premier League από τη Μάντσεστερ Σίτι, φέτος δείχνει ότι θα το παίξει και πάλι ως το τέλος. Πήρε ήδη τον Ιταλό στόπερ Καλαφιόρι από την Μπολόνια, ενώ αναμένονται ακόμη και 2-3 δυνατές κινήσεις, με πρώτη προτεραιότητα το κομμάτι της επίθεσης.

Λίβερπουλ: Η εποχή Σλοτ

Μετά από πολλά χρόνια η Λίβερπουλ δεν λογίζεται πλέον ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση της Premier League. Και προφανώς ο κύριος λόγος είναι η απόφαση του Γιούργκεν Κλοπ να κρεμάσει το… μπλοκάκι του. Στη θέση του ο Άρνε Σλοτ, ο οποίος είχε μια εξαιρετική 3ετία στη Φέγενορντ και μπαίνει απευθείας στα βαθιά. Σιγή ιχθύος στο μεταγραφικό παζάρι, νέος προπονητής, νέος τεχνικός διευθυντής, δείχνει κάπου μπερδεμένη. Σίγουρα έχει αδυναμίες, πρώτο μέλημα ενίσχυσης μέχρι το τέλος Αυγούστου η πονεμένη της άμυνα.

Η Τσέλσι των 45 παικτών

Η Τσέλσι είναι μια πολύ περίεργη περίπτωση. Ένα απίστευτο ρόστερ που ακουμπά τους 45 παίκτες, χαρακτηριστικό ότι αυτή τη στιγμή της ανήκουν 8 (!) τερματοφύλακες. Νέος προπονητής, ο Έντσο Μαρέσκα που αντικατέστησε τον Ποκετίνο. Σχολής Γκουαρδιόλα, πέρσι ανέβασε τη Λέστερ, στη μοναδική του δουλειά ως πρώτος τεχνικός. Ένα χάος, το οποίο είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να μαζέψει ο Ιταλός τεχνικός.

Η ηρεμία του Ποστέκογλου


Η πρώτη σεζόν του Άντζι Ποστέκογλου στο Λονδίνο θα μπορούσε να έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, αν οι Σπερς εξασφάλιζαν την παρουσία τους στο League Stage του UEFA Champions League. Από φέτος, όμως, ο πήχης ανεβαίνει σε μεγαλύτερα ύψη για τον ομογενή τεχνικό, που ελπίζει να δει τους νεοφερμένους Σολάνκε και Βέρνερ να του λύνουν το πρόβλημα στο σκοράρισμα. Οι φίλοι της Τότεναμ, πάντως, αγωνιούν να δουν με τη φανέλα της ομάδας τους τον 18χρονο, Άρτσι Γκρέι, που αποκτήθηκε από τη Λιντς και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του αγγλικού ποδοσφαίρου.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε World