Ακολουθηστε μας

Football

ΠΑΟΚ – Μάλμε: Ένα βήμα πιο κοντά στο σεντόνι (vid)

Η σημερινή βραδιά (20.30 – Novasports Prime) ανήκει στον ΠΑΟΚ και στην προσπάθειά του να αποκλείσει τη Μάλμε ώστε να συνεχίσει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

O Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε χτες χωρίς υπερβολές. Για τη σημασία της παρουσίας του κόσμου στην Τούμπα, για την επιθετική στρατηγική που θα έχει η σουηδική ομάδα, για τον τρόπο με τον οποίο έχει σχεδιαστεί το πλάνο της δικής του ομάδας.

Ο πρώτος λόγος, πάντως, ανήκει στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Οφείλουν να αντιληφθούν ότι βρίσκονται μπροστά σ’ ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι, το οποίο ουσιαστικά ανοίγει την πόρτα για το μεγάλο στόχο της παρουσίας στη φάση των ομίλων (League Phase) του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μόνο ο τραυματίας Γιόνι Οτο δε θα είναι διαθέσιμος, αλλά όπως είπε ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ είναι πολύ δύσκολο να δούμε να ξεκινάνε το ματς, είτε ο Τισουντάλι, είτε ο Τσάλοφ. «Σίγουρα θα δείτε κατά τον Οκτώβριο τον καλύτερο εαυτό τους, αλλά έχουν ποιότητα και εμπειρία, αυτό είναι σίγουρο. Είναι προφανές πως δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμη, αλλά είναι φυσιολογικό γιατί οι άλλοι παίκτες είναι χρόνια μαζί», υποστήριξε.

Έτσι για την ενδεκάδα δύο είναι τα ερωτηματικά. Το πρώτο εάν ο Μαντί Καμαρά θα πάρει φανέλα βασικού, το πιθανότερο είναι να συμβεί με έναν εκ των Σβαμπ ή Οζντόεφ στο πλευρό του, το δεύτερο δίλημμα για τον Λουτσέσκου είναι ποιος εκ των Κωνσταντέλια και Μουργκ θα ξεκινήσει στο ματς.

Από την άλλη πλευρά οι Σουηδοί θα έχουν να αντιμετωπίσουν τη ζέστη, την «καυτή» Τούμπα και το ενδεχόμενο να πάνε κόντρα στο… DNA τους, να αμυνθούν σε κάποια διαστήματα του αγώνα, όπως παραδέχθηκε ο Χένρικ Ρίντστρεμ, λέγοντας πως «θα πρέπει να βρούμε ισορροπία σε καταστάσεις που έχουμε την μπάλα και σε καταστάσεις που δεν την έχουμε».

Η Μάλμε επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα, πέρασε με 1-0 απ’ την έδρα της Χάλμσταντ, χάρη σε όμορφο γκολ του Πένια, παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας με την καλύτερη επίθεση και άμυνα (45-16 γκολ), αλλά γνωρίζει ότι το αποψινό ματς θα είναι τελείως διαφορετικό και θα κάνει συνολικά 30 τελικές, όπως έκανε το περασμένο Σάββατο.

Ο Ρίντστρεμ έκανε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα, δεν ξεκίνησαν οι Νανάσι, Στρίγκερ-Λάρσεν και Κιεσέ Τελίν, ωστόσο και οι τρεις έχουν έρθει στη Θεσσαλονίκη κάτι που ισχύει με τους τραυματίες Μοϊσάντερ, Τίμερχολμ, Λεβίτσκι και Βέκια.

Η ομάδα που θα προκριθεί στα playoffs του UEFA Champions League θα αντιμετωπίσει μία εκ των Σπάρτα Πράγας ή Στεάουα Βουκουρεστίου. Η ομάδα που θα αποκλειστεί θα αντιμετωπίσει μια εκ των Τσέλιε ή Σάμροκ Ρόβερς για τα playoffs του Europa League.

 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football