Ακολουθηστε μας

Football

To προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ: Σπάρτα και Στεάουα στο… πιάτο σας!

Η κλήρωση των playoffs του UEFA Champions League έφερε τη νικήτρια του ζευγαριού Σπάρτα Πράγας – Στεάουα στο δρόμο του ΠΑΟΚ, με τις δύο ομάδες να κοντράρονται στον τρίτο προκριματικό γύρο με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται αύριο (6/8) στην «Epet ARENA» της Πράγας.

Η Σπάρτα έχει ξεκινήσει με το απόλυτο την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου, έχοντας εννιά βαθμούς μετά τις πρώτες τρεις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Τσεχίας. Αντίθετα η Στεάουα μετρά μόλις δύο βαθμούς σε τρεις αγωνιστικές στο ρουμανικό πρωτάθλημα.

Οι Τσέχοι κέρδισαν τη Σάμροκ Ρόβερς με συνολικό σκορ 6-2 στον προηγούμενο προκριματικό γύρο του Champions League, αφού κέρδισαν τον πρώτο αγώνα με 2-0 στις 23 Ιουλίου και τον δεύτερο αγώνα με 4-2 στις 30 Ιουλίου.

Οι «Ρούντι» εμφανίστηκαν για τελευταία φορά στη φάση των ομίλων του Champions League τη σεζόν 2005-06, αλλά έχασαν τα τέσσερα από τα έξι παιχνίδια των ομίλων και δεν κατάφεραν να κερδίσουν κανένα εκείνη τη σεζόν.

Η Σπάρτα κέρδισε το πρωτάθλημα το 2023-24 με 87 βαθμούς σε 35 αγώνες και έχει κερδίσει και τους τρεις αγώνες της νέα σεζόν συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου αγώνα στις 2 Αυγούστου κόντρα στην Ντούκλα Πράγας.

Ο Δανός προπονητής Λαρς Φρις, που ανέλαβε φέτος το καλοκαίρι, είναι ευχαριστημένος που η ομάδα του ξεκίνησε το πρωτάθλημα με εξαιρετική φόρμα και στο σκοράρισμα, καθώς αυτή τη στιγμή διαθέτει την καλύτερη επίθεση ομάδα της κατηγορίας με οκτώ γκολ.

Η ομάδα του Φρις έχει κερδίσει τους τελευταίους πέντε αγώνες της σε όλες τις διοργανώσεις στην «epet ARENA» και έχει χάσει μόνο μία φορά στα τελευταία 29 εντός έδρας παιχνίδια της.

To wonderkid της Σπάρτα είναι ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός Μάρτιν Βίτικ, ο οποίος κατάγεται από την Τσεχία. Ο νεαρός είναι προϊόν της ακαδημίας της Σπάρτα Πράγας και η χρηματιστηριακή του αξία είναι στα 12 εκατομμύρια ευρώ. Από τον Νοέμβριο του 2023 είναι και διεθνής με την ανδρική ομάδας της Τσεχίας.

Η ομάδα του Μπεκάλι και του Χαραλάμπους

ΣΤΕΑΟΥΑ - STEAUA

Από την άλλη πλευρά η ομάδα του γνωστού μας, Ηλία Χαραλάμπους, που έχει περάσει από τον ΠΑΟΚ ως ποδοσφαιριστής, απέκλεισε στον πρώτο γύρο των προκριματικών τη Βίρτους με συνολικό γκολ 11-1 και «πέταξε» έξω τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με συνολικό σκορ 2-1 στο δεύτερο προκριματικό γύρο.

Οι «κοκκινομπλέ» κατάφεραν να περιορίσουν τους αντιπάλους τους σε μόλις ένα σουτ στο δεύτερο παιχνίδι και πήρα την πρόκριση χάρη στο γκολ του Γουίλιαμ Μπίτεν στο 90ο λεπτό.

Η FCSB (η ομάδα του Μπεκάλι και όχι η παραδοσιακή Στεάουα Βουκουρεστίου) είναι αυτή τη στιγμή στη 14η θέση μετά από τρεις αγωνιστικές εβδομάδες έχοντας δύο ισοπαλίες στα δύο πρώτα παιχνίδια της για τη σεζόν 2024-25, ενώ ηττήθηκε με 2-0 στο τρίτο της από την Οτελούλ.

Αυτή η ήττα ήταν η μοναδική ήττα της ομάδας του Ηλία Χαραλάμπους στα τελευταία 10 παιχνίδια της. Η ομάδα του Χαραλάμπους ήταν επίσης δυνατή εκτός έδρας τις τελευταίες εβδομάδες, δεδομένου ότι κέρδισε τέσσερα από τα πέντε τελευταία ματς εκτός έδρας, σημειώνοντας 20 γκολ σε αυτά τα παιχνίδια.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football