Ακολουθηστε μας

World

Αγγλία – Ελβετία: Τα «Τρία Λιοντάρια» ορίζουν την τύχη τους…

Στο Μαρκούρ Σπιέλ-Αρένα του Ντίσελντορφ η Αγγλία αντιμετωπίζει (19:00 – ΕΡΤ3) την ενθουσιώδη Ελβετία που είχε «χαλάσει» την πρεμιέρα των Αγγλων στο δικό της Euro, στο Λονδίνο το 1996.

Εκείνο το 1-1 δεν είχε στοιχίσει στα «Τρία Λιοντάρια» που όχι μόνο πέρασαν πρώτοι από τον όμιλο τους αλλά έφτασαν μέχρι και τα ημιτελικά όπου αποκλείστηκαν σε μια γνώριμη διαδικασία για αυτούς, τα πέναλτι, από τους μετέπειτα Πρωταθλητές Ευρώπης Γερμανούς.

Από τότε έχουν αλλάξει πολλά και απόψε (19.00-ΕΡΤ1) στο Ντίσελντορφ στον προημιτελικό Αγγλίας-Ελβετίας, τα λιοντάρια δεν είναι το ακλόνητο φαβορί όπως ήταν πάντα όταν αντιμετώπιζαν τους Ελβετούς σε μεγάλες διοργανώσεις.

«Πρέπει να είμαστε σοβαροί από το πρώτο λεπτό και να μην δώσουμε δικαίωμα στον αντίπαλό μας» είπε ο 21χρονος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης Τζουντ Μπέλιγχαμ, που γλύτωσε τα χειρότερα με τον πανηγυρισμό του στο γκολ της ισοφάρισης.

Αυτή θα είναι η 3η συνάντηση ανάμεσα στις δύο χώρες σε EURO. To 1996, είχαν έρθει ισόπαλες με σκορ 1-1, ενώ το 2004 οι Άγγλοι είχαν νικήσει με σκορ 3-0.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε World