Ακολουθηστε μας

Sports

Ευρωπαϊκό κολύμβησης: Δεν ξανάγινε! Η απίστευτη συγκομιδή 17 μεταλλίων για την Ελλάδα! (videos)

Το μακράν καλύτερο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για την ελληνική κολύμβηση ολοκληρώθηκε με κάτι παραπάνω από ιδανικό τρόπο, στο Βελιγράδι.

Με την Ελλάδα να κατακτά ακόμη πέντε μετάλλια, να φτάνει τα 17 στο σύνολο και να κατακτά τη δεύτερη θέση, πίσω από την Ουγγαρία, κυρίως όμως με το πρωτοφανές «1-2», όχι σε ένα, αλλά σε δύο διαφορετικά αγωνίσματα, με διαφορά λίγων λεπτών μεταξύ τους!

Προηγήθηκαν χρονικά οι Κριστιάν Γκολομέεβ και Στέργιος Μπίλας στα 50μ. ελεύθερο, ακολούθησαν οι Απόστολος Χρήστου και Βαγγέλης Μακρυγιάννης στα 100μ. ύπτιο -με εντυπωσιακές μάλιστα επιδόσεις- και το… κερασάκι στην τούρτα ήρθε με το ασημένιο μετάλλιο και το πανελλήνιο ρεκόρ του Δημήτρη Μάρκου στα 400μ. ελεύθερο.

Οσα πέτυχε η ελληνική αποστολή στη σερβική πρωτεύουσα (έστω και με τον… αστερίσκο της απουσίας των μεγάλων δυνάμεων της Ευρώπης) περνούν στην ιστορία, όχι μόνο γιατί δεν έχουν ξανασυμβεί, αλλά γιατί πιθανότατα δεν θα ξαναγίνουν και ποτέ.

Τα 17 από αυτά κατακτήθηκαν στην κλασική κολύμβηση, που στις 36 προηγούμενες διοργανώσεις είχε φέρει στη χώρα μας αθροιστικά 26 μετάλλια και πλέον έφτασε τα 43, δηλαδή αύξησε τη συγκομιδή της κατά 65%!

Οι Απόστολος Χρήστου (εις διπλούν), Κριστιάν Γκολομέεβ, Στέργιος Μπίλας και Απόστολος Παπαστάμος ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, με την Ελλάδα να κατακτά στο Βελιγράδι τόσα χρυσά (5), όσα είχε στο σύνολο των προηγούμενων διοργανώσεων, ενώ αντίστοιχα ο αριθμός των ασημένιων μεταλλίων υπερδιπλασιάστηκε (από τα 5 στα 13)!

Τα υπόλοιπα τρία ελληνικά μετάλλια (ένα χρυσό και δύο ασημένια) ήρθαν από τα ομαδικά αγωνίσματα της καλλιτεχνικής κολύμβησης, που έφτασε τα 12 στο σύνολο. Μάλιστα το χρυσό στο ελεύθερο ομαδικό ήταν το πρώτο για το άθλημα σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Sports