Ακολουθηστε μας

Basketball

Τακιανός: «Θα φτιάξουμε έναν ΠΑΟΚ ανταγωνιστικό σε Ελλάδα και Ευρώπη»

Ο ΠΑΟΚ πάτησε παρκέ με την επίσημη «πρώτη» της ομάδας του Φώτη Τακιανού, στο Παλατάκι.

Ο Έλληνας τεχνικός έχει σχεδόν το σύνολο του ρόστερ του στη διάθεση του, αφού ο μοναδικός απόντας είναι ο Άντριου Χάρισον, με τον Αμερικανό να αναμένεται στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Δευτέρας (21/8).

Στις πρώτες δηλώσεις του για την έναρξη της προετοιμασίας, ο Φώτης Τακιανός, που δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι έχει ένα πλήρες ρόστερ στα χέρια του, ενώ μίλησε για τους στόχους ενόψει της νέας σεζόν σε διπλό (Ελλάδα-BCL) ταμπλό.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τις πρώτες του σκέψεις αναφορικά με την έναρξη ης προετοιμασίας:

«Κατ’ αρχήν να ευχηθούμε σε όλους μας να έχουν μια σεζόν γεμάτη υγεία. Σε όλους μας, στους παίκτες, σε εσάς. Αυτή τι στιγμή επιστρέφουμε στο γήπεδο και η ομάδα μας είναι συμπληρωμένη. Μας λείπε μόνο ο Χάρισον που θα φτάσει σήμερα (21/8) στη Θεσσαλονίκη. Αυτό είναι μια επιτυχία γενικότερα του οργανισμού του ΠΑΟΚ, που μπορούμε από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας να δουλέψουμε με ολόκληρο το υλικό.

Πάντα υπάρχει το συναίσθημα της αισιοδοξίας, πάνω από όλα ότι με αυτό που χτίσαμε, επενδύοντας στη σκληρή δουλειά, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα δημιουργήσουμε ένα σύνολο που θα είναι, κατά κύριο λόγο, ανταγωνιστικό, για τις υποχρεώσεις μας στο ελληνικό πρωτάθλημα, και στη συνέχεια στο BCL, που συμμετέχουμε σε έναν πάρα πολύ δύσκολο όμιλο, με δύο ομάδες που θεωρούνται φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Η δουλειά μας όμως είναι να δώσουμε το 100%, ούτως ώστε μια νέα ομάδα, με πολλούς νέους παίκτες, να μπορεί να δημιουργήσει ένα σύνολο. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί μόνο μέσα από τη σκληρή δουλειά και από την προσπάθεια που θα καταβάλλουμε όλοι μεταξύ μας».

Για τις επιλογές στις μεταγραφές:

«Γενικά προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο που θα έχει μια ισορροπία όσον αφορά τις θέσεις. Οι απαιτήσεις τόσο της Basket League, όσο και στην Ευρώπη είναι τέτοιες ώστε να δημιουργήσουμε μια πιο ισχυρή περιφερειακή γραμμή, και με πολλαπλές επιλογές όσον αφορά το τι μπορούν να κάνουν οι παίκτες. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που το έχουμε πετύχει, δημιουργήσαμε μια πολυδιάστατη περιφέρεια. Όσον αφορά τη γραμμή των ψηλών, δε νομίζω ότι βοήθησε τους περιφερειακούς μας. Αποκτήθηκαν παίκτες που μπορούν να υποστηρίξουν την αγωνιστική μας φιλοσοφία».

Για το αν έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ:

«Σήμερα μιλάμε για ένα ρόστερ ολοκληρωμένο. Σκέψεις θα γίνουν αφού πρώτα δούμε το πως λειτουργούμε, κι αν υπάρξει ανάγκη. Τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει αυτή η σκέψη. Αν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μας διακρίνουμε πως κάτι λείπει. Αν θέλετε την προσωπική μου εκτίμηση, νομίζω ότι θα αργήσει να γίνει αυτό».

Για τους ρόλους των παικτών:

«Οι ρόλοι των παικτών είναι ξεκάθαροι και αυτές οι συζητήσεις έγιναν με τους παίκτες πριν βάλουν την υπογραφή τους στα συμβόλαια. Έχω πει πολλές φορές πως οι σκέψεις μου και ο στόχος μου είναι να δημιουργηθεί μια καλή ομάδα, με διακριτούς ρόλους και πολύ χημεία, για να πάρουμε το 100% από κάθε παίκτη. Είναι ξεκάθαρο ότι ο βασικός μας άσσος θα είναι ο Φρίντριξον. Από εκεί και πέρα, τη θέση θα την καλύψει κι ο Τσιακμάς, που μπορούν να μετακινηθούν στη θέση ο Χάρισον και ο Mπελιάουσκας».

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Basketball